Diversen

Div: DSMEC: Vierde zege op rij voor AD Sport Viper


ad_assen


Zodoende kon Wim Lumbeeck via een zeer verstandige race de Viper toch nog voor de vierde maal op rij in winnende positie over de meet loodsen voor de MExT-Mosler en de Euser-Marcos. Op de vierde en vijfde plaats vonden we de eerste wagens uit Klasse 2 met Goossens/Van Oost en Bruynoghe/Van Beurden. Zij bleven de AD Sport-biturbo van Lagrange/Derdaele voor. Ondanks het feit dat Niels Lagrange achteraan moest starten lukte de jonge Limburger een mooie inhaalrace en nam hij in de eerste ronde maar liefst 21 voorgangers te grazen. Hij kon nog oprukken naar de vijfde stek, maar viel nadien terug omdat de turbodruk constant wegviel. Lagrange/Derdaele kon na een mooie inhaalbeweging toch nog als zesde aantikken.

Wie houdt RS Racing-Powercars nog van de titel in Klasse 2?
In Klasse 2 lag geen maat op de Duitse formatie Heyer/Geipel. Maar blijkbaar waren hun Michelins niet opgewassen tegen de agressieve rijstijl. Een klapband en een gescheurde velg was er teveel aan voor Heyer die ontmoedigd het strijdtoneel verliet terwijl hij nog in staat was om het Klasse 2-podium te vervoegen.
De strijd was mooi om volgen en binnen de top 5 gaven Geipel, van Oost, Bruynoghe, ‘Brody’ en Mattheus het beste van zichzelf. Van Oost kwam op het einde van de wedstrijd aan de leiding en won de race dus samen met Marc Goossens. De vierde overwinning van het seizoen voor RS Racing-Powercars. Met nog één race voor de boeg kan alleen brute pech het duo Maes/Van Oost nu nog van de titel houden. Opnieuw een mooie twee plaats voor Bruynoghe/Van Beurden die met de Porsche 996 vochten als leeuwen en Raus/Mattheus naar de laagste podiumtrede verwezen voor De Coster/’Brody’, Gelade/ Muller/Sandona/, Franssen/Neyens, Van Kouwen/Derdaele en Van den Heuvel/Van Vliet.Ondertussen loopt het West-Vlaamse duo Maes/Van Oost nog verder uit in de tussenstand en telt reeds een voorsprong van 35 punten op Bruynoghe/Van Beurden, 45 op De Coster/’Brody en 51 op de regerende kampioenenwagen van Raus/Mattheus. Ook indien RS Racing-Powercars pech kent tijdens de afluitende 10 Hours of Zolder hebben ze nog een voorlopig schrapresultaat van 21 punten achter de hand.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet