GT

FIA GT3: Pechweekeinde voor Danny van Dongen in FIA GT3

Door een lekke band en een slippartij kwam Danny van Dongen niet verder dan een vijftiende plaats in de afsluitende races van FIA GT3, verreden op het circuit van Zolder. Danny bestuurt samen met zijn teamgenoot Phil Quaife een Ferrari 430 Scuderia van CRS Racing.

Tekst: Roy van der Laan

In de eerste race vertrok Quaife vanaf de zeventiende startpositie. De Brit had problemen om temperatuur in zijn regenbanden te krijgen en slaagde er daardoor niet in om zich naar voren te vechten. Toen Danny het stuur overnam, koos het team tegelijkertijd voor slicks. “Dat was een goede beslissing”, aldus Danny. “Ik kon een paar posities goed maken. Mijn inhaalrace was helaas voorbij toen er vlak voor mijn neus een stuk body van een Lamborghini viel. Ik kon het deel niet ontwijken en moest met een lekke band de pits opzoeken. Meer dan de vijftiende plek zat er daarna niet in.”

Glad

In de tweede race nam Danny de start voor zijn rekening. Gestart als elfde, klom hij snel op naar de achtste plek. “Ik lag direct achter de mannen op de zesde en zevende plaats”, blikte hij terug. “Toen ging het regenen, ik ben vervolgens op mijn slicks van het asfalt gegleden. De achterbanden stond in de grindbak, ik kon geen kant meer op. Dat was het einde van de race. Dat is balen, want het tempo was goed.”

Christophers kampioen

Christopher Haase en Christopher Mies wonnen de eerste race met hun Audi R8 LMS. Het Duitse duo stelde tevens de titel veilig. De tweede race eindigde in winst voor Lorenzo Bontempelli en Stefano Gattuso (Ferrari 430 Scuderia).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet