Diversen

ADS: Groeten uit Assen bij Finaleraces

Afgelopen weekend werd op TT Circuit Assen het seizoen afgesloten van onder andere de Dutch Supercar Challenge en de BRL. Een korte impressie van wat er zoal te zien was.

Tekst en foto's: Erik van der Schaaff

480_trabant

De Trabant van Albert Westerhuis bij de Youngtimers. Hij heeft dit jaar op meerdere F1-circuits gereden, iets waar de meeste DPP-racers alleen maar van kunnen dromen.

480_dsc_mercedes

Geen Hamilton, maar toch een Mclaren rijden. 

480_porsche

Porsche blijft een hoogvlieger.

480_ford_mustang

Hou ze in de gaten die Drenthen… Er wordt hard gewerkt aan een eigen merken cup. Na het succes van de E36 komt er nu de Mustang Challenge, met u raadt het al, alleen maar Ford Mustangs.

480_dsc_viper

Bij de Dutch Supercar Challenge waren de messen geslepen omdat er nog kampioenschappen te verdelen waren. De Viper had last van een gebroken aandrijfas en verloor daarmee zijn kansen.

480_dsc_vansoelen

In de “kleine” Supercars had Pieter van Soelen een goede kans totdat hij zich verkeek achterop het circuit en letterlijk in de Drenthse heide wegzakte.

480_burnout_bmw

Vette burn-out na het binnenhalen van het kampioenschap in de “kleine” Supercars. Bert van de Zweerde reed zijn eerste races op Assen in 2005 in een door zijn vader geprepareerde BMW E36 in de Ziengs Cup.

480_superkarts

De 250cc Superkarts zorgen weer voor veel spektakel. Racen met je aambeien op het asfalt. 

480_brl_assen

Het laatste optreden van de BRL! Of toch niet. De berichten zijn onduidelijk. De BRL Lights krijgen een plekje in de Dutch Supercar Challenge en er zouden plannen zijn om een aantal V6-en daar ook in te zetten. Vanaf komend seizoen zou dan eindelijk de Formule BRL van de grond moeten komen, maar of er genoeg getalenteerde rijders met budget zijn om deze auto’s te kunnen bemannen lijkt een uitdaging voor Harry Maessen en zijn team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet