Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Baguette finisht seizoen in stijl

Bertrand Baguette heeft zijn seizoen in de Formule Renault 3.5 in stijl afgesloten. De rijder van Draco Racing boekte zijn tweede zege van het weekend op het Spaanse Motorland Aragon waardoor de Italiaanse equipe de titel behaalde in het klassement voor teams.

Tekst: Sander Dorsman
Foto: PR

03109807_191_draco

Ongeveer 80.000 toeschouwers zagen Fauzy vanaf de pole vertrekken, met Chris van der Drift op een prima tweede startpositie. Na de start behield Fauzy de leiding in de race, terwijl Lancaster doorschoof naar de tweede positie net voor Van der Drift. Niet veel later moest laatstgenoemde enkele posities prijsgeven, waardoor ondermeer Move en Baguette een positie wonnen.

In de tweede ronde schoot Lancaster kortstondig van de baan en liep terstond een lekke band op. Door zijn noodgedwongen pitstop viel de Brit ver terug. Dit gaf de tweede positie in de race in handen van Move, die echter direct onder grote druk van Baguette stond. In de vierde ronde zag Baguette kans om Move te passeren en lag nu tweede.

De leider in de wedstrijd, Fauzy, was de eerste die de pits in kwam voor de verplichte pitstop. Dit gaf Baguette vrij baan, waardoor hij enkele snelle ronden kon draaien. Uiteindelijk bleek dit de sleutel tot succes voor Baguette, want na zijn pitstop kwam hij met een forse voorsprong terug op de baan.

Na 26 ronden bekroonde Baguette zijn prachtige seizoen met een overwinning. Fauzy werd tweede en mag zich hierdoor de vice-kampioen in de Formule Renault 3.5 noemen. Chris van der Drift eindigde zijn seizoen met een achtste positie.

Uitslag race 2 – Formule Renault 3.5
Motorland Aragon – zondag 25 oktober 2009

1. Bertrand Baguette, 26 ronden in 46:28.831
2. Fairuz Fauzy, op 3.224
3. Daniil Move, op 14.478
4. Esteban Guerrieri, op 20.971
5. Oliver Turvey, op 22.478
8. Chris van der Drift, op 24.681
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet