GT

FIA GT: Perfecte kwalificatie voor Kumpen - Hezemans!

096_

PK Carsport is met de Corvette C6-R perfect aan het slotweekend van het FIA GT kampioenschap begonnen. Op het circuit van Zolder realiseerde Anthony Kumpen de pole zodat hij morgen van op de eerste rij start. Zijn titelconcurrent start op de derde rij en realiseerde de zesde tijd.

Tekst en foto's: PR

“ Dit is een bevestiging van het goede werk van vandaag ” zegt Anthony Kumpen. “ Het team, Mike en ik zijn heel gefocust en hebben hard gewerkt met dit als resultaat. De wagen is top, we zijn klaar voor morgen maar dat is het dan ook. Rustig blijven en sereen naar de wedstrijd van morgen toeleven, dat is de boodschap. ”

Dat is de juiste ingesteldheid want heel even zag het er niet zo goed uit voor Anthony Kumpen. “ Bij het begin van de sessie had ik een probleem aan de stuurkolom waardoor ik het stuur moeilijk kon draaien. Ik ben gestopt en heb dan een enorme klap gegeven op het stuur waarna het probleem opgelost was. Het team kijkt vanavond de wagen volledig na voor morgen. ”

De pole van Kumpen is de eerste pole van het seizoen voor het PK Carsport team. “ De eerste en net op het juiste moment ” aldus Mike Hezemans. “ Zoals Anthony al zei hebben we hard gewerkt maar we zijn nog nergens al is dit wel een aardig begin van het weekend. Morgen draait het om de knikkers, we hopen op het beste! ”

025_
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet