Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Baguette ook oppermachtig op Motorland Aragon

Bertrand Baguette heeft de eerste Formule Renault 3.5 manche op Motorland Aragon op zijn naam geschreven. De Belg toonde op de Spaanse piste aan waarom juist hij zich de kersverse kampioen mag noemen. Oliver Turvey reed eveneens een sterke race, maar zag zijn leidende positie halverwege de koers in rook opgaan toen Baguette langszij kwam.

Tekst: Sander Dorsman
Foto: PR

03109807_078_baguette

Alhoewel het gloednieuwe Motorland Aragon zich letterlijk in the middle of nowhere bevindt, was het op zaterdagmiddag opvallend druk. Toeschouwers op de volgepakte tribunes zagen dat Oliver Turvey zijn pole optimaal benutte, waarna hij de leiding in de race greep. Bertrand Baguette had eveneens een goede start en schoof vanaf de vijfde plaats door naar de vierde stek. De volgorde in de kop van het veld was nu: Turvey, Move, Leo en Baguette.

Kort na de start was het direct raak toen Sten Pentus en Anton Nebylitskiy met elkaar in aanraking kwamen. Voor beide rijders was hun race gelijk ten einde. In de ronden hierna voerde Baguette langzaam maar zeker de druk op bij Frederico Leo. In de zevende ronde lukte het de Belg om beslag te leggen op de derde positie. Niet veel later kon Baguette ook een positie van Daniil Move afsnoepen en schoof door naar de tweede plek.

In de tweede helft van de race vloog Baguette over het asfalt. Al snel was het gat met Turvey dan ook volledig gedicht. In de 15e ronde plaatste Baguette een succesvolle actie op Turvy en nam de leiding over. Hierna bleef de volgorde in de kop van het veld ongewijzigd. Na 26 ronden kwam Baguette dan ook als winnaar over de finish, voor Turey en Lancaster. Chris van der Drift startte zijn wedstrijd vanaf de zevende plaats, maar moest bij het vallen van de finishvlag genoegen nemen met de negende positie in de eindklassering.

Uitslag race 1 – Formule Renault 3.5
Motorland Aragon – zaterdag 24 oktober 2009
1. Bertrand Baguette, 26 ronden in 46:17.280
2. Oliver Turvey, op 1.634
3. Jon Lancaster, op 7.750
4. Daniil Move, op 8.482
5. Esteban Guerrieri
9. Chris van der Drift, op 25.869
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet