Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Da Costa wint race 1 op Motorland Aragon

Dit weekend vindt het laatste World Series by Renault evenement plaats op het gloednieuwe circuit Motorland Aragon in Spanje. In de Eurocup Formule Renault 2.0 is de strijd om het kampioenschap nog allerminst beslist. Drie rijders kunnen nog kampioen worden: Albert Costa, Jean Eric Vergne en Antonio Felix Da Costa.

Tekst: Sander Dorsman
Foto: PR

03109807_287_dacosta

Na het doven van de startlichten van de eerste race van het weekend komt Antonio Felix Da Costa prima van zijn eerste startplaats af en pakt resoluut de leiding. Costa volgt op de tweede stek en Vergne op de derde. Er lijkt een mooi gevecht om de leiding te ontstaan, maar Da Costa is op dreef en loopt al snel wat weg van zijn achtervolgers.

Achter de kopgroep is er een fel gevecht met de vijfde positie als inzet. Luciano Bacheta doet wat hij kan, maar staat vol onder druk van ondermeer Quaife-Hobbs, Smith en Scionti. Lange tijd is het stuivertje wisselen qua positie binnen deze groep. Aan het eind van de rit is Scionti de slimste en weet in 1 manoeuvre door te schuiven naar de vijfde plek.

Daniël de Jong heeft minder geluk. Na een geslaagde inhaalactie wordt de coureur van MP Motorsport van achteren aangereden door Vautier en spint. De Jong kan zijn weg wel vervolgen, maar moet bij het vallen van de finishvlag genoegen nemen met de 19e positie.

Voorin het veld heeft Da Costa inmiddels een voorsprong van bijna 3 seconden op Albert Costa. De zege gaat dus naar de Portugees, die het podium deelt met zijn titelrivalen Albert Costa en Jean Eric Vergne.

Met nog enkel de wedstrijd van morgen te gaan is de stand in het kampioenschap nu: Albert Costa 126 punten, Jean Eric Vergne 122 punten en Antonio Felix Da Costa 113 punten.

Uitslag race 1 – Eurocup Formule Renault 2.0
Motorland Aragon – zaterdag 24 oktober 2009
1. Antonio Felix Da Costa, 14 ronden in 28:02.174
2. Albert Costa, op 2.948
3. Jean Eric Vergne, op 4.473
4. Kevin Magnussen, op 10.918
5. Fredrico Scionti, op 17.656
19. Daniël de Jong, op 46.150
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet