Formule 3

F3: Jules Bianchi wint, ART pakt teamtitel

Jules Bianchi, die al als kampioen vaststaat, behaalde in de voorlaatste race van het seizoen op Hockenheim zijn negende zege van het jaar in de Formule 3 Euro Series. Hij eindigde voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas en met deze dubbelzege s het team ART Grand Prix ook zeker van de titel bij de teams. De Fransman Jean Karl Vernay eindigde als derde. Henki Waldschnidt reed een keurige inhaalrace vanaf de twaalfde startplaats, die hij als achtste afsloot. Daarmee mag hij morgen vanaf de pole-position starten.

Tekst: René de Boer
Foto's Willem J. Staat


art_parc_ferme
ART Grand Prix blijft in podiumplaatsen grossieren.


Bij de start pakt Bianchi de leiding, terwijl Bottas de tweede plaats aan Merhi verliest en zelf als derde de eerste bocht instuurt. In de eerste bocht komen Mortara en Rosenzweig met elkaar in botsing, terwijl Geronimi een kapot linker voorwiel oploopt en meteen de pits inrijdt. Waldschmidt schuift door naar de negende plek. In de tweede ronde valt Van der Zande terug naar de 19e plaats en een ronde later rijdt hij de pits in. Ook Zanella loopt averij op in een botsing met Gutierrez. In de derde ronde pakt Bottas ook de tweede plaats terug van Merhi.


waldschmidt_paddock
Henkie Waldschmidt behaalde een punt en mag voor de tweede race vanaf
pole vertrekken.


In de tiende ronde komt Van der Zande opnieuw de pits in. Bianchi leidt voor Bottas, Merhi, Vernay, Sims,Mäki, Wittmann, Garcia, Waldschmidt en Shaaban. Tal van rijders krijgen een waarschuwing vanwege het verlaten van de baan. Bij Christopher Zanella gebeurt dat zelfs twee keer en daarmee krijgt de Zwitser een drive-through. In de 13e ronde haalt Waldschmidt Garcia in en is daarmee achtste. Een ronde later pakt Vernay de derde plaats ten koste van Merhi.

Bianchi wint voor Bottas, Vernay, Merhi, Mäki, Sims, Wittmann en Waldschmidt. Onze landgeboot mag daarmee morgen vanaf de pole-position starten.

geronimi_1e_ronde
Voor Tiago Geronimi was de wedstrijd na de eerste ronde voorbij,


Uitslag:

1. Jules Bianchi (Fra), Dallara F308-Mercedes, 18r. in 28.36,645 min.
2. Valtteri Bottas (Fin), Dallara F308-Mercedes op 7,516
3. Jean Karl Vernay (Fra), Dallara F308-Volkswagen, op 10,039
4. Roberto Merhi (Spa), Dallara F308-Mercedes, op 11,471
5. Mika Mäki (Fin), Dallara F308-Volkswagen, op 20,335
6. Alexander Sims (GBr), Dallara F308-Mercedes, op 21,289
7. Marco Wittmann (Dui), Dallara F308-Mercedes, op 21,904
8. Henki Waldschmidt (Ned), Dallara F308-Mercedes, op 25,082

bianchi_race
Bianchi drukte wederom zijn stempel op de wedstrijd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet