DNRT

DNRT: Nieuwe start Caterham Academy in 2010


caterham_academy_2

Voorlichtingsdag op 31 oktober
Daarmee wordt de Caterham Academy in Nederland hét platform voor iedereen met raceambities, met en zonder race-ervaring. Geïnteresseerde deelnemers aan de Caterham Academy 2010 kunnen voor alle ins en outs terecht op twee informatiemiddagen van de Caterham Academy. De eerste vindt plaats op zaterdag 31 oktober bij Caterham-importeur Van der Kooi Sportscars in Lochem. Voor de twee middag wordt op korte termijn de datum bekendgemaakt. Tijdens deze informatiemiddagen bestaat tevens de mogelijkheid om te rijden met de Caterham Seven Academy-auto. Geïnteresseerden die deze bijeenkomst bij willen wonen kunnen zich aanmelden via de website van Caterham.

Betaalbaar avontuur
De Caterham Academy is een springplank voor beginnende en nu ook ervaren racers van alle leeftijden. Het zelf beoefenen van de autosport staat voor velen gelijk aan hoge kosten en lijkt dus onbereikbaar. De Caterham Academy ontpopte zich de afgelopen jaren al als een zeer betaalbare klasse en dit jaar zijn de kosten van de Caterham Seven Academy auto nog eens € 2.700 in aanschafprijs gedaald. Een afgebouwde full race Caterham Seven kost nu 25.950,- exclusief BTW/BPM. Zelf bouwen is 4.000 euro goedkoper. Deelname aan de Caterham Academy kost 4.125 euro per jaar met een deelnameverplichting van twee jaar. Daarin zijn onder meer de kosten voor een racecursus, de inschrijfgelden voor races, ondersteuning op de circuits, catering en de organisatiekosten inbegrepen. Tijdens de race-evenementen wordt er twee keer getraind en worden er minimaal twee volledige races verreden. Van der Kooi Sportcars is uiteraard op ieder evenement aanwezig voor technische ondersteuning en met een Hospitality Unit met catering voor de deelnemers.

Druk programma
De Caterham Academy start met een racecursus in maart, gevolgd door vijf race-evenementen in Nederland (op de circuits van Zandvoort en Assen), twee races in het buitenland, twee testdagen, een sponsordag en een heuvelklim evenement in het buitenland.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet