DNRT

DNRT: Nieuwe start Caterham Academy in 2010

caterham_academy_1

Twee jaar geleden introduceerde Van der Kooi Sportscars in Nederland de Caterham Academy, een betaalbare opstapklasse binnen de Nederlandse autosport. In twee jaar tijd heeft de Caterham Academy zich ontpopt tot een betrouwbare cup en heeft de klasse 14 talenten ‘afgeleverd’. In 2010 opent de Caterham Academy daarom opnieuw haar deuren om een nieuwe lichting autosportliefhebbers op te gaan leiden. Ook ervaren racelicentiehouders die de legendarische Caterham Seven willen leren temmen zijn ditmaal meer dan welkom als instromers in het de derde jaar jaargang van de Academy.

Tekst en foto’s: PR

De Caterham Academy is gebaseerd op een succesvolle Engelse formule. In het Verenigd Koninkrijk hebben de afgelopen jaren honderden enthousiastelingen het programma doorlopen. Het opleidingstraject, inclusief het behalen van de EU racelicentie, duurt twee jaar en de klasse onderscheidt zich door de technisch gelijkwaardige auto’s, de intensieve begeleiding en een stapsgewijze aanpassing van de raceauto. Het wapen waarmee dat allemaal gebeurt is een erkende grootheid in de autosport: de Caterham Seven.

Afgestudeerd
In Nederland kijken de organisatie van de Caterham Academy en de ‘afgestudeerde’ deelnemers met veel plezier terug op twee jaar Caterham Academy en dat vraagt derhalve om een vervolg. "Onze deelnemers hebben twee jaar lang volop plezier beleefd en hebben zich de fijne kneepjes van het racen eigen kunnen maken in een sportieve en betaalbare raceklasse’’, verklaart Mart van der Kooi, de coördinator van de Caterham Academy. "Bovendien hebben we in die tijd een reputatie opgebouwd als betrouwbare cup, zonder technische mankementen aan motoren of versnellingsbakken. Dat is voor een betaalbare autosportklasse natuurlijk een geruststellende gedachte.”

Nu inschrijven
Nieuwe deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Caterham Academy 2010/2011. Voor het eerst is de klasse ook toegankelijk voor coureurs mét een licentie. Dat kunnen zowel ex-Academy-rijders als nieuwe gezichten binnen de klasse zijn die al eerder in andere disciplines gereden hebben.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet