DNRT

DNRT: MaX5 Racing kampioenschap groeit groter

max5_racing

Het MaX5 Racing kampioenschap is dusdanig in populariteit gestegen dat het aantal deelnemers voor volgend seizoen groeit naar minstens 13 auto’s. Nog lopende onderhandelingen met potentiële deelnemers zullen de komende maanden uitwijzen of dat aantal nog groter wordt.

Tekst: PR

Tijdens de laatste races van seizoen 2009, afgelopen weekend op Circuit Park Zandvoort, wist de leider in de tussenstand van het rijderskampioenschap, Rudy Schilders, dusdanig veel punten te vergaren dat hij daarmee de titel veilig stelde. De dit seizoen debuterende auto van Mazda Motor Nederland eindigde in de eindstand van het teamkampioenschap, dat gewonnen werd door Hoogwerf Motorsport, op de eervolle derde plaats.

Racedebuut Bavo Galama
De importeur van Mazda in Nederland heeft dit seizoen een eigen auto ingezet bij het MaX5 Racing kampioenschap en biedt het stoeltje van deze rode MX-5 elke race aan een andere gastrijder aan. Afgelopen weekend waren de gastrijders in deze auto Bavo Galama (presentator Gek op Wielen), Ralf Dennissen (AutoVisie) en Bart-Jan Keizer (Start). Voor Galama betekende het zijn debuut in een autorace, nadat hij onlangs zijn racelicentie wist te behalen.

Adrenaline
"Ik wist niet wat ik moest verwachten, ik had een slapeloze nacht achter de rug’’, was de eerste reactie van Bavo Galama na afloop. "Je licentie halen en op de baan auto's inhalen is leuk, maar dat tijdens een echte race in de praktijk brengen is wel even wat anders. Deze jongens rijden wel een tandje harder. Ik was best zenuwachtig, hoe reageer je met alle auto's om je heen op de baan. Het geeft behoorlijk wat adrenaline maar alles ging steeds beter. De MaX5 is een fantastische instapklasse en bovendien erg betaalbaar’’, aldus Galama.

Netjes rijden
Tijdens de niet voor het kampioenschap meetellende endurancerace van zondag werd het stoeltje van de MMNL MaX5 racer wisselend bezet door Ralf Dennissen (AutoVisie), Bart-Jan Keizer (Start) en teammanager Leo van der Meer. Ralf Dennissen, redacteur van AutoVisie en coureur in de Caterham, na afloop van de drie uur durende race: "De MaX-5 is een hartstikke leuke en vriendelijke auto om je eerste stappen in de racewereld mee te zetten. Zoals met alle auto’s met wat minder vermogen komt het erop aan om zo netjes mogelijk je lijnen te rijden, wat nog niet meevalt als je in een endurancerace met meer dan vijftig andere auto’s onderweg bent. Heb wel een erg leuke dag gehad.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet