Formule 3

Formule 3: Stef Dusseldorp deelnemer Macau Grand Prix

stef_dusseldorp

Een paar dagen na zijn dubbele podiumfinishes én het behalen van de Rookietitel in de laatste ATS Formule 3 Cup races op Oschersleben, maakt Stef Dusseldorp via zijn website bekend dat hij deel zal nemen aan de Macau Grand Prix. Dit spectaculaire evenement zal in de nauwe straten van Macau plaatsvinden van 19 tot en met 23 november aanstaande. De vice-kampioen in de ATS Formule 3 Cup zal tijdens de 56ste editie uitkomen voor het Duitse Kolles & Heinz Union dat in de Formule 3 Euroseries met Volkswagen fabrieksmotoren rijdt

In Macau komen jaarlijks de beste Formule 3 coureurs uit alle delen van de wereld samen om te strijden voor het officieuze wereldkampioenschap. De Macau Formule 3 Grand Prix spreekt al jaren tot de verbeelding in de autosport. Dit is de plek waar toekomstige Formule 1-kampioenen boven komen drijven. Het 6,2 kilometer lange stratencircuit kent zowel snelle doordraaiers als langzame hairpins door de straten van het kleine eilandje aan de zuidkust van de Volksrepubliek China. Het benutten van technische kennis en een doordachte aanpak vormen de sleutel tot succes.

Indruk
Stef Dusseldorp, die begin dit jaar met succes de overstap maakte van de Formule Renault 2.0 naar de Formule 3 bij Van Amersfoort Racing, heeft dit seizoen al naam gemaakt in de internationale autosport. Zijn twee overwinningen, 11 podiums, één poleposition en 4 snelste raceronden in de ATS Formule 3 Cup maakten veel indruk.

Uit de muur blijven
"Macau wordt een hele bijzondere nieuwe ervaring voor me. Ik ben door Volkswagen gevraagd om aan dit evenement deel te nemen en ik grijp deze kans als rookie natuurlijk met beide handen aan’’, zegt Stef Dusseldorp. "Ik doe vooral mee om internationale ervaring op te doen met het oog op het komend seizoen. Verder zal ik zoveel mogelijk van het evenement willen genieten en vooral proberen om uit de muur te blijven.’’

Ook Van Dam en Van der Zande actief
Het in Luxemburg gevestigde team Kolles & Heinz Union, het officiële fabrieksteam van Volkswagen in de Formule 3 Euroseries, staat onder leiding van Werner Heinz, al jarenlang actief in de autoracerij en manager van onder andere Formule 1-coureur Nick Heidfeld en achtvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen. Zijn partner Colin Kolles was betrokken bij diverse F1-teams en runt Audi’s in de DTM en de Le Mans Series. Technisch vertrouwt Kolles & Heinz Union op Mike Krack, die tot voor kort een sleutelrol vervulde bij het BMW Sauber F1-team. Naast Stef Dusseldorp, die voor de eerste keer aan de Macau Grand Prix zal deelnemen, zullen ook de Nederlanders Carlo van Dam en Renger van der Zande acte de présence geven. Beide rijders doen reeds voor de derde keer mee.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet