Benelux Racing League

BRL Light: Kleine broer van V6 in 2010 onder Dutch Supercarvlag

480_lights_6345

De laatste maanden is er achter de schermen veel nagedacht om de verdere toekomst te bepalen van de BRL Light. De klasse, die jarenblang samen met de grote broer BRL V6 de Benelux Racing League vormde, slaat een nieuwe weg in. De divisie zal in 2010 blijven bestaan en opgaan in de Dutch Supercar Challenge.

Tekst: PR
Foto's: Fast Company

"De klasse gaat dus verder onder de vlag van de DSC. Onze klasse wordt ingedeeld in de categorie Super Sport 2’’, meldt BRL Light-coureur en tevens Stichting BRL Light-lid Eric van den Munckhof. "Er worden komend jaar acht evenementen georganiseerd op de diverse circuits. Voor geïnteresseerde deelnemers: het inschrijfgeld voor het gehele seizoen zal neerkomen op ongeveer 9.500 euro. De betaling zal voorafgaand aan het seizoen moeten plaatsvinden. Het inschrijfgeld is per weekend inclusief 1 vrije training, 2 races van elk 45 à 60 minuten, 4 pitlane tickets, 6 paddockkaarten, 1 paddockbewijs voor een truck, 1 paddock ticket voor auto, 2 keer VIP hospitality en uitzendingen op TV.’’

De kalender voor komend seizoen wordt eind november/begin december bekend gemaakt. Het ziet er voorlopig naar uit dat er aan 10 evenementen wordt deelgenomen in Nederland, Duitsland en Engeland.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet