DNRT

DNRT: Sfeerimpressie finaleraces Zomeravondcompetitie

480_golf_winnaar_2512

"Afgelopen weekend waren de finaleraces van de DNRT. Vrijdag, zaterdag en zondag reden de enthousiaste coureurs de laatste rondjes van dit jaar in de zomeravondcompetitie. Onder voornamelijk droge omstandigheden (een enkel buitje daargelaten) waren er veel spannende en leuke races. Hieronder een impressie.


Tekst en foto’s: Chris Schotanus

480_westfield_strijd_0328

" De Westfield klasse kenmerkt zich door de volle velden en de spannende races. Dat er soms iets mis gaat is ook een feit in deze klasse. Bij de start van de laatste race op zaterdag bleef één deelnemer staan. Een aantal coureurs kon er nog omheen, maar toch kwamen enkele Westfields nog voor start-finish met elkaar in aanraking.

480_koprol_westfield_0235-2

Jos Kolst sloeg over de kop en bleef vlak voor "La Course" ondersteboven liggen. Nadat alle brokstukken waren opgeruimd werd het veld weer losgelaten, waarna vervolgens in de Kuhmobocht weer een deelnemer tweemaal over de kop sloeg. Ook deze rijder kwam gelukkig ongedeerd uit zijn auto.

480_alfa_strijd_1481

* De Alfa's worden een steeds grotere groep binnen de Zomeravondcompetitie. Een dikke 20 Italiaanse racepaarden verschenen aan de start

480_vangrail_1773

* Bij de opwarmronde van de 6 uurs Endurance race was deze deelnemer iets te enthousiast zijn banden aan het opwarmen. In de Slotemakerbocht brak de wagen uit met deze touché als gevolg. Ruim een uur na deze actie kon hij met een gerepareerde auto alsnog zijn race vervolgen.

480_seatendurancecup_8005

* De huidige generatie gele Seats wordt volgend jaar waarschijnlijk vervangen door deze nieuwe Seats. Danny van Dongen testte de wagen afgelopen weekend.

480_golf_endurance_2046

* Team RSR (522), oftewel Etman racing, won de Endurance race afgetekend.

480_winnaars_8639

En Accord Racing (546) met o.a. Swift coureur Marcel Dekker, behaalde het kampioenschap binnen.

480_drukte_paddock_8383

* De eerste code 60 viel na ongeveer 45 minuten racen. Dat was het teken voor zo’n beetje alle rijders om binnen te komen voor een rijderswissel

480_golf_crash_8575

* Een zeer bijzonder ongeval halverwege de race. Een rescue-auto die op de grasstrook aan de linkerkant van het rechte stuk reed kwam ineens de baan op, in de veronderstelling dat er even geen auto reed. Daarbij had hij alleen de wagen van team Yellowood over het hoofd gezien, die vervolgens geen kant op kon en vol in de achterkant van de Nissan reed.

480_match_racing_8655

* Het was goed om te zien dat bij Match Racing teamlid Rick van der Vossen (3e van links), er weer bij was nadat hij enkele maanden geleden een zwaar motor ongeluk heeft gehad in Italië.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet