GT

Div: ADAC GT Masters: Tweede BMW Alpina zege op Oschersleben

De combinatie Claudia Hürtgen/Maxime Martin behaalde op het circuit van Oschersleben een tweede zege in de ADAC GT Masters.Het Frans/Italiaanse duo Dino Lunardi/Diego Alessi eindigde als tweede en bezorgde Callaway Competition de titel voor teams.

Tekst Willem J. Staat
Foto: ADAC

adac_gt_podium_09-2Tweede BMW Alpina zege voor Hürtgen/Martin
Aanvankelijk zorgden Richard Westbrookl(Porsche), die vanaf pole positie gestart was, en Dino Lunardi in de openingsfase van de wedstrijd voor veel spektakel. Lunardi wist de Porsche te verschalken en gaf in leidende positie over aan collega Alessi, die niet lang stand hield. Onze zuiderbuur Maxime Martin nam daarna direct de leiding en stond die niet meer af. Alessi had op het droge asfaltlint van Oschersleben te veel aanpassingsmoeilijkheden. “Daardoor kon de BMW Alpina mij vrij gemakkelijk inhalen.

Winnares Claudia Hürtgen: “In het begin was het bijzonder moeilijk om bepaalde concurrenten in te halen. Daardoor hebben wij onze strategie veranderd. Wij zijn iets eerder naar binnen gekomen en dat was de sleutel voor onze overwinning. In de tweede helft van de wedstrijd hadden we ruim baan.”

De combinatie Marc Hennerici/Luca Ludwig eindigde als derde en behaalde de tweede plek in het kampioenschap. “Wij hadden ons voorgenomen om enkele op het podium te eindigen. Maar dat ik in mijn eerste volledige autosportseizoen direct als tweede in het kampioenschap eindig/ Dat is werkelijk ongelofelijk” aldus Luca Ludwig, de zoon van oud DTM kmapioen Klaus Ludwig.

De Team Rosberg Audi van Nicolas Armindo/Cesar Campanico eindigde als vierde gevolgd door de Porsche van Richard Westbrook/Johannes Stuck. De kersverse kampioen Christian Abt eindigde ditmaal als zevende. Roland van der Laar en Michael Bleekemolen eindigden als vijftiende met hun Porsche.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet