Formule 3

Formule 3: Stef Dusseldorp beste ATS seizoens rookie

Het team van Frits van Amersfoort blijft in prijzen grossieren. Op het circuit van Oschersleben behaalde kampioen Laurens Vanthoor voor het VAR Team wederom de zege. Zijn teamgenoot Stef Dusseldorp had aan een derde plek voldoende om de Rookie titel in de wacht te slepen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: ATS F3

f3_podium_oschersleben_2


Vanthoor wint in Oschersleben. Dusseldorp beste Rookie.
Vanwege de meteorologische condities werd er in Oschersleben van achter de safetycar gestart waarbij Harald Schlegelmilch direct de leiding nam, In de negende ronde viel de Let ten prooi aan de VAR Dallara van Laurens Vanthoor die vervolgens de aanval opende op de leider in de wedstrijd, Markus Pommer, Bij het dubbelen van een achterblijver Vanthoor zijn slag en greep definitief de leiding.

Dusseldorp begon in vierde stelling aan de wedstrijd en profiteerde in de tiende ronde van een fout van Tom Dillmann en pakte korte tijd de derde plek. Helaas ging Dusseldorp eveneens de fout in en viel naar de vijfde plek achter Nico Monien en Joey Foster terug. Het geluk lachte Dusseldorp echter toe want twee ronden later verdwenen zijn concurrenten van de baan en de Nederlander lag wederom op derde plek. En die was voldoende om de Rookie-titel in de wacht te slepen.

Stef Dusseldorp: “Ik heb werkelijk veel geluk gehad en ben erg blij met de Rookie titel. Vooral in de laatste ronden moest ik tegen Foster goed verdedigen omdat hij sneller was. Markus Pommer was vandaag de beste Rookie. Maar de derde plek was voldoende om de titel veilig te stellen. Het was bijna een perfect seizoen.”

Uitslag
01. Laurens Vanthoor (Van Amersfoort) - 16 Ronden - 30:34.831 Minuten
02. Markus Pommer (R) (Zettl) - +02.325 Seconden
03. Stef Dusseldorp (R) (Van Amersfoort) - +03.315
04. Joey Foster (HS Technik) - +03.562
05. Nicolas Marroc (R) (Racing Experience) - +11.357
06. Nico Monien (R) (Zettl) - +12.572
07. Jesse Krohn (Art-Line) - +20.521
08. Gary Hauser (Racing Experience) - +34.865


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet