VLN

Div: VLN: Opnieuw winst voor Mamerow-Porsche

091017_vln_mamerow_action
Chris Mamerow en Dirk Werner scoorden met de Mamerow-Porsche de tweede zege op rij


Chris Mamerow en Dirk Werner hebben met de Mamerow-Porsche 997 GT3 Cup het 33. DMV 250-Meilen-Rennen, de negende en voorlaatste race van het seizoen in de BFGoodrich Langstreckenmeisterschaft Nürburgring, op hun naam geschreven. Na 27 ronden, wat overigens overeenkomt met 411 mijl, eindigde het Duitse duo voor het BMW-fabrieksteam met Andy Priaulx en Dirk Müller in de BMW M3 GT2S. In een fotofinish eiste Jürgen Alzen in de Hankook-H&R-Porsche 997 GT3 voor hemzelf en teamgenoten Dominik Schwager en Christian Menzel de derde plaats voor zich op. Met minimale achterstand werden Frank Stippler, Frank Biela en Hans-Joachim Stuck met de Phoenix-Audi R8 als vierde geklasseerd. Beste landgenoot in het eindklassement was Tom Coronel, die samen met de Japanner Kinoshita Taizayuki in de Toyo Tires-Porsche van Lammertink Racing als dertiende eindigde.

Tekst: René de Boer
Foto's: Jan Brucke/VLN, Rebocar Automotive Productions

Dirk Adorf was op de 24,369 kilometer lange combinatie uit Nordschleife en verkort Grand-Prix-circuit de snelste man in de training. Onder wisselende weersomstandigheden reed de boomlange coureur uit Aken in de allerlaatste minuut een snelste rondetijd van 9.55,947 minuten en eiste daarmee de pole voor zich op. Uwe Alzen, die lange tijd de ranglijst had aangevoerd, kwalificeerde zich met zijn Cup-Porsche als tweede, voor broer Jürgen met de Porsche RSR.

091017_vln_start
Start van de race op een nog deels natte baan


Lastige bandenkeuze voor de start

In de VLN mogen sinds dit jaar in de startopstelling geen banden meer worden gewisseld, en dat maakte de keuze voor de coureurs en teams lastig, want ze moesten al een half uur voor de start hun definitieve beslissing nemen. Bij de start pakt Dirk Adorf in de Ford GT de leiding voor Uwe Alzen in de Cup-Porsche, Dominik Schwager in de Hankook-Porsche en Marcel Tiemann in de Manthey-Porsche. Na de eerste ronde komt de 99-Corvette al met een defecte koeler de pits in. De Raeder-Ford van Dirk Adorf en Hermann Tilke is op intermediates gestart, wat de juiste beslissing blijkt: de Ford blijft buiten en bouwt zo een aardige voorsprong op, terwijl tal van andere auto’s al na een paar ronden voor bandenwissels de pits inkomen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet