NASCAR

NASCAR: Ford Mustang back on Track

In juli van dit jaar maakte men bij Ford bekend dat de Ford Mustang in de Nationwide Series ingezet gaat worden. Vandaag presenteerde het team van Jack Roush in haar werkplaats de allereerste versie.

Tekst Willem J.Staat
Foto’s Ford

mustang_2010


Mustang terug op de circuits
De Nationwide Ford Mustang werd vandaag officieel gepresenteerd. Bij Ford maakte men bekend dat de Mustang pas vanaf juli 2010 op de circuits te zien zal zijn. Sportdirecteur Brian Wolfe van Ford Noord Amerika: “Dit is het begin van een nieuw tijdperk voor de Mustang in de autosport. Wij hebben er hoge verwachtingen van. Wij hopen dat deze Mustang aan zal sluiten bij de successen van zijn voorgangers in de laatste vier decennia. Voor Ford is de naam Mustang een historische benaming. Deze auto is een bom om mee te racen en NASCAR is gewoon de volgende logische stap op de autorsportladder.”

In de 45-jarige geschiedenis van de Mustang werden er met diverse modellen meer dan 2000 zeges over de gehele wereld geboekt.


2010_nationwidemustang1


De Mustangs zullen in de Nationwide bestuurd gaan worden door de 21-jarige Colin Braun en Ricky Stenhouse Jr. Colin Braun kwam enkele jaren geleden in de GrandAm series uit en stapte vervolgens over naar de NASCAR Camping World Truck Series. Eerder dit seizoen pakte Braun zijn allereerste overwinning in de Truck Series en staat momenteel als vijfde in het kampioenschap genoteerd. Het Nationwide Team van Jack Rosuh wordt volgend seizoen door Con-way Freight gesponsord.

Teambaas Jack Roush: “Ik bezit een Mustang en ben er altijd fan van geweest. Het is natuurlijk prachtig dat de Mustang in de NASCAR Nationwide Series gaat rijden. In het verleden heeft mijn team met de Ford Mustang diverse kampioenschappen gewonnen en ik kijk er naar uit om met Colin Braun en Ricky Stenway races te gaan winnen. Met de steun van Ford kunnen we Colin Braun in staat stellen een tweede Rookie titel te winnen of zelfs de Nationwide titel.” Het team van Jack Roush behaalde in de Nationwide series maar liefst 107 overwinningen ten twee kampioenschappen met Greg Biffle in 2002 en Carl Edwards in 2007.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet