Formido Swift Cup

Swift Cup: Coureurs nemen met podiumfeestje afscheid van prachtig seizoen (lang)

480_groeosfoto_9980

Natuurlijk wordt er op de baan hard geknokt om de zege en de punten. Maar in welke andere raceklasse vind je de gezelligheid en broederschap die de rijders uit de Formido Swift Cup uitstralen? Na afloop van de laatste seizoensrace beklommen alle Swift-coureurs gezamenlijk en met een brede grijns het podium in de grote Formido-tent. Om onder luid gejoel het jaar vol spannende en succesvolle races af te sluiten.


Tekst: Marc Kok
Foto's: Tim Böhme, Chris Schotanus, Marc Kok en Gerrie Hoekstra

480_pieter_schothorst_9923

De Formido Finaleraces moesten het in de Formido Swift Cup zonder Pieter Schothorst doen. De kersverse kampioen heeft enkele weken geleden tijdens een testsessie voor een andere raceklasse zijn enkel gebroken. Hij is wel aanwezig in Zandvoort, maar beweegt zich met een voet in gips over de paddock.

480_flinterman_9386

Rentree Paul Flinterman
Paul Flinterman is wel weer van de partij in de klasse met de Suzuki’s. "Met hulp van een nieuwe sponsor, het marketing- en eventbureau SYNPACT, ben ik weer van de partij’’, vertelt de Zandvoortse racer. "Mijn dank gaat tevens uit naar mijn teambaas Dillon Koster voor al zijn steun en vertrouwen. Ik heb er waanzinnig veel zin in!’’

Spannende strijd
Hoewel de strijd om de titel reeds is gestreden, is het gevecht om de ereplaatsen nog erg groot. Zo geven Jeroen Slaghekke (tweede met 149 punten), Marcel Dekker (3de, 147) en Marth de Graaf (4de, 146) elkaar nauwelijks iets toe. Ook het trio Niels Langeveld (5de, 123 punten), Sandra Douma (6de, 122) en Daan Stots (7de, 121) heeft nog genoeg om voor te racen dit weekend.

Droge lijn
In de ochtenduren van zaterdag 10 oktober heeft het geregend op Circuit Park Zandvoort. Maar de ideale lijn is inmiddels droog gereden door de Clio’s en Dutch GT4’s, dus de Swifts kunnen ‘gewoon’ op slicks de 20 minuten durende kwalificatie aanvangen. Bij de eerste snelle doorkomsten is het Niels Langeveld die met een 2.08,070 de eerste frontrunner is. De snelste man van de laatste twee raceweekenden is slechts 0,024 seconde rapper dan Marth de Graaf, dus de verschillen in de Formido Swift Cup zijn weer ouderwets klein.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet