Formule 3

Formule 3: Carlo van Dam met Hitech naar Macau

480_carlo_van_dam_6_2008

Autocoureur Carlo van Dam start in het weekeinde van 21/22 november voor de derde keer in de prestigieuze Formule 3 Grand Prix van Macau. Carlo van Dam komt uit voor het Britse Hitech Racing-team dat succesvol is in het Engelse Formule 3 kampioenschap.

Tekst en foto: PR

Met deelname van de snelste coureurs uit alle belangrijke F3-kampioenschappen is de Grand Prix van Macau al jaren een van de belangrijkste Formule 3-races van het jaar. Van Dam maakte in 2007 als Duits F3-kampioen zijn debuut op het snelle stratencircuit. Dat eerste optreden leverde hem destijds een contract op met het Japanse TOM’s Toyota-team (zie foto) waarvoor hij vorig jaar het Japanse F3-kampioenschap won en in Macau de pole position veroverde.

Erg hard
Hij keert volgende maand met plezier terug: "Hitech is een gerenommeerd team en Macau een geweldige race. Toen Hitech vroeg of ik dit jaar voor hun wilde uitkomen, was ik uiteraard meteen geïnteresseerd. Ik heb inmiddels twee dagen met ze getest in Hongarije en binnenkort gaan we verder testen in Engeland. Vorig jaar ging ik erg hard in Macau en ik ken het circuit inmiddels goed, maar voorspellingen doen heeft weinig zin. Op Macau kan nu eenmaal van alles gebeuren en meestal gebeurt dat ook, dus ik ga er met een open kijk naar toe en proberen het maximale eruit te halen.’’

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet