Diversen

Div: Chevrolet Cruze Cup nieuwe raceklasse ‘voor iedereen’

cruze_cup

Na de succesvolle deelname van de Chevrolet Cruze aan het World Touring Car Championship (WTCC), organiseert de ADAC Weser-Ems volgend jaar een nieuwe raceserie met een speciaal ontwikkelde race-uitvoering van deze Chevrolet. De nieuwe Cruze Cup staat garant voor veel racespektakel tegen een zeer verantwoord budget.

Tekst en foto: PR

Chevrolet’s succes in het WTCC en de enorme kennis en verzamelde data van de Cruze maakte de beslissing voor het merk om het platform beschikbaar te stellen voor raceliefhebbers van de ADAC dan ook erg gemakkelijk. In het weekend van 11 oktober werd de Cruze Cup officieel gepresenteerd door de ADAC in de Motorsport Arena in Oschersleben.

Cruze Cup
De Clubsport-evenementen van de ADAC, die sinds 2006 worden georganiseerd onder het motto ‘Autosport voor iedereen’, hebben als doel de 16 miljoen ADAC-leden dichter bij elkaar te brengen. Het idee achter het concept is om de leden de mogelijkheid te bieden om met vrienden of familie deel te nemen aan zeer spectaculaire, spannende amateur race-evenementen tegen een verantwoord budget. Vanuit deze filosofie van de ADAC Weser-Ems Clubsport-evenementen is een compleet nieuwe raceserie ontwikkeld: de Cruze Cup. Deelnemers wordt een fantastische high-performance race-ervaring geboden tegen overzichtelijke, aanvaardbare kosten. Voor een bedrag van 17.500 euro (exclusief belastingen) is de Cruze Cup een toegankelijke raceserie, die gebruik maakt van praktische, bewezen techniek waarbij geen uitgebreide race-ervaring is vereist om de wagens te besturen of te onderhouden.

Raceplezier
Wiechers Motorsport prepareert de auto’s volgens de regels van de DMSB en ADAC. Wiechers GmbH, een Duitse onderneming die beschikt over veel kennis en ervaring in de autosport, neemt momenteel op succesvolle wijze deel aan het WTCC. Door de jarenlange autosportervaring is Wiechers erin geslaagd om speciale performancepakketten, aerodynamicaoplossingen en rolkooien te ontwikkelen die de deelnemers verzekeren van veel raceplezier, maar die tevens praktisch genoeg zijn voor de minder ervaren participanten.

Voor iedereen
Eric Nève, Motorsport Manager van Chevrolet Europe: "We zijn verheugd dat de ADAC de Chevrolet Cruze heeft gekozen voor de Clubsport-evenementen en wij zijn ervan overtuigd dat deze Chevrolet volledig past binnen de filosofie van het concept: ‘Autosport voor iedereen’.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet