Formula Ford

Formule Ford: Lift mee met het succes van Christijan Albers

Christijan Albers en Robert Doornbos verdedigden het afgelopen seizoen de Nederlandse eer in de Formule 1. De beide coureurs legden de basis van hun carrière in de Formule Ford, evenals onder meer Michael Schumacher en Ayrton Senna. Net als de afgelopen 35 jaar is de Formule Ford ook in 2006 dé instapklasse en leerschool voor jonge (kart)talenten op weg naar de top. Wie nu actie onderneemt, staat tijdens de Paasraces 2006 aan de start!

Tekst: PR

 lift_mee_campagne


Na een succesvolle start in de Formule Ford is het Christijan Albers gelukt om op te klimmen naar de Formule 1, de absolute top van de autosport. Zijn debuut bij het team van Minardi zal komend seizoen vervolgd worden bij het nieuwe team van Midland.

De Formule Ford debuteerde in 1967. De klasse ontpopte zich bijna meteen tot de ultieme leerschool voor jonge talenten, een status die de Formule Ford nooit meer uit handen heeft gegeven. Coureurs uit de hele wereld groeiden via de Formule Ford door naar de Formule 1, de DTM en Indycars. In Nederland kozen coureurs als Christijan Albers, Robert Doornbos, Jeroen Bleekemolen en Tom Coronel voor de Formule Ford op hun weg naar de top. Rijders als Jan Lammers, Cor Euser en Michael Bleekemolen groeiden via de Formule Ford uit tot Nederlandse autosportlegendes.

In 2006 is de Formule Ford de enige nationale formulewagenklasse waarin om Nederlandse- en Benelux-titels wordt gestreden. De Formula Ford Club Holland FFCH verwacht een competitief startveld met circa 20 auto’s. Jonge (kart)talenten vanaf 16 jaar die zich in de nationale top-formulewagenklasse willen bewijzen dienen nu actie te ondernemen. De FFCH organiseert in samenwerking met Circuit Park Zandvoort een formulewagencursus, die begin volgend jaar plaatsvindt. Hier worden de debutanten klaargestoomd voor de start van het nieuwe autosportseizoen. De grootste talenten maken een goede kans om in hun debuutseizoen meteen het kampioenschap op te eisen. Coureurs als Christijan Albers en Jeroen Bleekemolen hebben dat bewezen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet