Porsche GT3 Cup Challenge

Ardi van der Hoek kijkt terug op goed seizoen in Porsche GT3 Cup

 Ardi Finaleraces


Ardi van der Hoek kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste seizoen in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge, de nationale Koningsklasse. Ardi maakte indruk door, temidden van de nationale top, twee pole positions en een overwinning veilig te stellen. “Mijn eerste seizoen achter het stuur van een sportauto verliep boven verwachting”, vindt hij. “Ik hoop volgend jaar weer actief te zijn in de Porsche GT3 Cup Challenge.”


Tekst en foto: PR

Na een carrière in open formuleauto’s stapte Ardi van der Hoek begin dit seizoen over naar de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. Hij koos daarmee niet voor de gemakkelijkste weg. De nieuwe Cup rond de Porsche 911 GT3 vervult immers de rol van nationale Koningsklasse, met aan de start vele coryfeeën met veel ervaring zoals Duncan Huisman, Tim Coronel en Sebastiaan Bleekemolen.

Ardi bleek een snelle leerling. Na een korte gewenningsperiode was hij in de tweede helft van het seizoen continu in de voorste gelederen te vinden. Hij was de snelste tijdens de kwalificatietrainingen op de Nürburgring (D) en Spa-Francorchamps (B) en won op de Nürburgring zelfs een race. Tijdens de allerlaatste race van het seizoen, op Circuit Park Zandvoort, reed Ardi van der Hoek bovendien de snelste raceronde. “Het ging dit seizoen boven verwachting”, vindt Ardi. “Ik had verwacht dat ik meer tijd nodig zou hebben om te wennen aan het racen ‘met een dak boven mijn hoofd’. Bovendien moest ik het opnemen tegen coureurs met een indrukwekkende erelijst. Ik ben erg blij dat ik heb laten zien dat ik nu bij de snelste deelnemers hoor.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet