Clio Cup

Clio Cup: Van der Sloot en Steenmetz glibberen naar de titels

480_sandra_kampioen_1035

Sandra van der Sloot heeft na een enerverende race de titel in de Clio Cup weten te grijpen. Van der Sloot had de hele race haar lot in eigen handen, al was de marge klein. Toen ze echter de vierde plaats greep door Bleekemolen voorbij te gaan en vervolgens concurrent Melvin de Groot de leiding verloor leek de titel binnen. Een regenbui in de slotfase maakte het geheel nog spannend, maar Van der Sloot bleef koel en greep de titel. Spannend was het ook in de strijd om de Olympia Cup, waar leider Hans Bos al in de opwarmronde stilviel.

480_steenmetz_2_0996

Hierdoor had René Steenmetz voldoende aan de vijfde plaats, maar met alle Olympia’s in één groep en een spiegelgladde baan werd het allemaal nog erg penibel. De vijfde plaats was echter precies waar Steenmetz eindigde en zo grijpt hij met één punt voorsprong de titel.


Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Gerrie Hoekstra en Erik van der Schaaff


Hans Bos moet zitten billenknijpen
In de Olympia Cup heeft Hans Bos een voorsprong van twee punten op René Steenmetz. Het noodlot slaat voor Bos in de opwarmronde al toe, hij moet zijn kapotte Clio aan de kant parkeren en zal billenknijpend de verrichtingen van zijn concurrent Steenmetz bekijken, welke als vijfde moet finishen in de Olympia klasse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet