Benelux Racing League

BRL: Van der Pol wint, Crevels en Van Es profiteren van malheur Molenaar


Crevels wacht het goede moment af
Donny Crevels kruipt per ronde dieper in de koffer van Henry Zumbrink en wacht op het juiste momentje. Zumbrink krijgt steeds meer moeite met zijn banden en het wachten is op de aanval van Crevels. De Amsterdammer wacht zeer verstandig op het goede moment en wanneer dit is aangekomen slaat hij keihard toe. De derde plaats is voor Crevels, het gat naar Van Es is nu nog anderhalve seconde. Met nog drie ronden te gaan is dat echter te groot, maar met een voorsprong van 34 punten op Van Es in het kampioenschap is dit niet zo’n probleem.

Problemen voor Peters
Marcel Peters leek zeker te zijn van de tweede plaats, maar in de laatste ronde verliest Peters, vermoedelijk door een mechanisch defect, veel tijd en kan Eric van den Munckhof het gat in een mum van tijd dichtrijden. Van den Munckhof pakt eenvoudig de tweede plaats, Peters heeft nog genoeg voorsprong om nummer vier René Zwikker achter zich te houden.

Even wennen
Na een goed begin van het seizoen, slechte weekenden in Assen, en een comeback in Zolder weet Nelson van der Pol in Zandvoort zomaar een overtuigende zege te behalen. “Het was even wennen om aan kop te liggen. In het begin van de race was Sandor heel snel en moest ik hem even ophouden, maar na een paar rondjes kon ik gewoon mijn eigen ding doen en rustig uitlopen. Het werd wel wat warmer in de auto en de grip werd wat minder, maar omdat Sandor toch niet dichterbij kwam kon ik het ook wat rustiger aandoen.”

De reden dat Sandor Van Es de aansluiting met de leider niet kon behouden was de versnellingsbak. “Bij het terugschakelen viel hij soms tussen twee versnellingen en daardoor verloor ik de aansluiting. Het was dus niet dat ik nog niet wakker was. Toen Nelson eenmaal weg was heb ik geconsolideerd en de belangrijke punten van de tweede plaats gepakt.”

Crevels had nog sneller gekund
Donny Crevels was de smaakmaker van de race. “Ik was erg snel, maar het had nog sneller gekund. Bij de start raakte iedereen elkaar en beschadigde ik mijn auto. Dat gaf een hoop onderstuur, anders had er wel meer ingezeten. Maar in het kampioenschap zijn dit erg belangrijke punten, al is dit niet de manier waarop je uiteindelijk wilt winnen.”

Rustig ochtendje
Chris Maliepaard had in de BRL Light een rustig ochtendje. “Op deze manier is het wel gemakkelijk winnen. Ik had een goede start en sloeg meteen een gat. Daarna viel Marcel Peters ook nog terug en toen was het voor mij helemaal gemakkelijk. Ik heb gewoon geconsolideerd en de punten gepakt.”

Uitslag BRL V6, race 1
1. Nelson van der Pol, 12 ronden
2. Sandor van Es, op 3.121
3. Donny Crevels, op 4.303
4. Henry, Zumbrink, op 5.342
5. Jacky van der Ende, op 14.854
6. Barry Maessen, op 17.272
7. Dick Freebird, op 20.632
8. Dennis Retera, op 23.487
9. Patrick Borst, op 25.775
10. Joey Hanssen, op 27.171

Uitslag BRL Light
1. Chris Maliepaard, 12 ronden
2. Eric van den Munckhof, op 18.243
3. Marcel Peters, op 25.746
4. René Zwikker, op 33.566
5. Dick van der Donk, op 34.495
6. Tom Koop, op 47.715
7. Frank Gielens, op 47.992
8. Leo Kurstjens, op 57.985
9. Marcel van Berlo, op 1 ronde
10. Loyd Tjon, op 1 ronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet