Benelux Racing League

BRL: Van der Pol wint, Crevels en Van Es profiteren van malheur Molenaar

480_pol_brl_0579

Nelson van der Pol heeft de eerste BRL V6 Finalerace gewonnen, maar de morele winnaars waren Sandor van Es en Donny Crevels. Grote leider in het kampioenschap Donald Molenaar viel bij de opwarmronde al stil met een kapotte aandrijfas en daardoor konden Van Es (tweede) en Crevels (derde) veel punten goedmaken. Bij de BRL Light had Chris Maliepaard een rustige ochtend en hij werd wakker met een overwinning.


Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Gerrie Hoekstra en Chris Schotanus


Aandrijfas verpest Molenaars eerste niet-Finalerace
Voor de BRL zijn de Formido Finaleraces niet dé finaleraces, want zij hebben nog een raceweekend te gaan. Donald Molenaars voorsprong van 26 punten moet dus nog flink uitgebreid worden om in Zandvoort al kampioen te worden. Dat wordt al vanaf de opwarmronde een moeilijk verhaal, want de poleman valt stil met een kapotte aandrijfas en moet de eerste race passen. Nu is het aan Crevels en Van Es om de in te lopen.

480_start_brl_7203

Zonder Molenaar is de pole voor Nelson van der Pol. Niet meer in de Collé-mangel zittende is hij goed weg en houdt hij Van Es achter zich. Donny Crevels moet vanaf de achtste plaats komen, maar is overduidelijk op een missie en pakt in de eerste ronde twee posities.

Ook de BRL Lights zijn goed weg. Poleman Chris Maliepaard behoudt de leiding, nummer twee Danny Bleek verliest twee plaatsen aan de kampioenschapsrunner-up Marcel Peters en Eric van den Munckhof.

Crevels weet wat te doen
Donny Crevels weet wat hem te doen staat nu Molenaar in de pits staat te kijken. Na de eerste twee plaatsen in de eerste ronde zijn vervolgens ook Wim van Genderen en Jacky van der Ende de klos. Als snelste man op de baan weet hij vervolgens snel de aansluiting te vinden bij Henry Zumbrink. Hij lijkt in eerste instantie te duiken in een gat dat er niet is, maar staakt zijn aanval net op tijd om een aanvaring te vermijden. Een foutje van Crevels kost hem even de aansluiting, maar een verremminkje van Zumbrink doet het gaatje weer verdwijnen.

Ook Peters weet wat te doen
In de BRL Light staat Marcel Peters negen punten achter op Chris Maliepaard. Ook hij weet wat hem te doen staat, hij moet immers de leider in de wedstrijd voorbij. Tussen weten en doen zit echter een groot verschil, want Maliepaard weet een gat te slaan van twee seconden. Peters ziet het gaatje steeds een klein beetje groter worden en lijkt de strijd dus te verliezen. Achter hem loopt de voorsprong naar Eric van den Munckhof echter ook steeds verder op. De nummer drie rijdt een eenzame race, met voor en achter hem een gat van tien seconden.

Wie doet Van der Pol wat?
Nelson van der Pol rijdt een overtuigende race. In leidende positie weet hij per ronde tijd te winnen op Sandor van Es en zo heeft hij al snel een veilig gat van drie seconden. Van Es kan het tempo niet pareren en ziet in zijn spiegels ook Zumbrink en Crevels steeds dichterbij komen. Het scheelt voor hem dat de twee nog zo hard aan het strijden zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet