Toerwagen Diesel Cup

TDC: Zinderende titelontknoping aanstaande na overwinning Jeroen den Boer

480_tdc_jdb_r1

Jeroen den Boer (Toyota Auris) heeft zijn titelkansen tijdens de Formido Finaleraces weer nieuw leven ingeblazen door de overwinning in de voorlaatste wedstrijd van de Toerwagen Diesel Cup voor zich op te eisen. Hierbij werd hij geholpen door Michel Schaap (eveneens Toyota) die de leiding op Circuit Park Zandvoort stevig in handen had, maar in de laatste ronde zijn teamgenoot liet passeren ten faveure van diens kampioenschapskansen. Zijn grote concurrent, Marcel Nooren, viel door een stop-and-go penalty terug tot de achtste positie. Ruben van Doorn en Paulien Zwart (BMW 120d) konden de Toyota’s bijbenen en completeerden als derde het erepodium.

Tekst: PR
Foto's: Chris Schotanus

Bij het doven van de lichten vertrok pole-sitter en sinds een paar uur de nieuwe kampioen van het Tango Dutch GT4, Christiaan Frankenhout, als een pijl uit een boog en wist direct een gaatje te slaan richting de achtervolgers.

480_tdc_crash1_409

In de tweede ronde maakte Liesette Braams in de Arie Luyendijk-bocht een huiveringwekkende crash mee, waar ook prins Bernhard van Oranje, Willem Cornelissen en Hugo Charles bij betrokken waren. Net als de anderen, bleef Braams ongedeerd. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden over haar zwaar gehavende BMW 120d.

480_crash_tdc_2_757

480_crash_tdc3_758

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet