Formula Ford

Formule Ford: Liroy Stuart viert Zandvoort-comeback met poleposition

480_liroy_0004
Pole voor Liroy Stuart

Onder natte omstandigheden heerste Liroy Stuart in de Formule Ford-kwalificatie en mag daarmee beide wedstrijden van de Formido Finaleraces van poleposition vertrekken. Tot een gevecht met Melroy Heemskerk zal het helaas niet komen want de Nederlands kampioen is dit weekend actief in het Dutch GT4 Championship. Een goede kwalificatie reed ook Jeroen Mul door netjes in het spoor van Stuart te blijven en de tweede plaats voor zich op te eisen. Rogier Jongejans pakte de derde plaats voor een verrassend snelle Jesper Egebart.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Gerrie Hoekstra

Even lijkt het erop dat de Formule Fords op een opdrogende baan hun kwalificatie moeten gaan rijden maar kort voor aanvang begint het toch weer te regenen. Op hun regenbanden gaat het gehele veld meteen de baan op. Veel rijden en op het juiste moment profiteren van een wellicht wat droger moment is het devies. Melroy Heemskerk is er niet bij, de heerser van dit seizoen concentreert zich op zijn optreden in het Dutch GT4 en het Formule Ford Festival van volgende week.

480_coronel_slaghekke_9984
Jeroen Slaghekke krijgt de laatst tips van Tim Coronel

Met al zijn ervaring is het de uit het Engels kampioenschap overgekomen Liroy Stuart die vanaf het eerste moment snelle tijden op de klokken zet, gevolgd door Jeroen Mul, Rogier Jongejans en Nils Vestergard. Debutant Jeroen Slaghekke heeft weliswaar de nodige meters getraind maar nog nooit met een Duratec in de regen gereden. Desondanks doet de jongeling het keurig en weet iedere ronde wat van zijn tijd af te halen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet