Diversen

Div: Oud-circuitcoureur Bernhard ten Brinke nadert nationale rallytitel

bernhard_ten_brinke

Zaterdag zal rondom Barneveld de Nederland rally worden verreden en daarmee komt het Rallyclinic Dutch Open kampioenschap in een spannende afsluitende fase. Bernhard Ten Brinke, die we nog kennen als circuitcoureur in onder meer de Clio Cup, Porsche GT3 en de Eurocup Mégane Trophy, en Hans van Goor zullen met de Van Merksteijn Motorsport Ford Focus WRC aan de start verschijnen in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen 2009.

Tekst en foto: PR

Met nog 2 wedstrijden te gaan op de Nederlandse kalender gaat Bernhard Ten Brinke aan de leiding in het Nederlands kampioenschap met 412 punten en is daarmee favoriet voor de titel. Dat de jonge ondernemer uit de Achterhoek, die met de zijn bedrijf Bribus Keukens jaarlijks zo’n 50.000 keukens verkoopt, in zijn eerste jaar in de rallysport al gelijk voor het kampioenschap mee kan strijden, is te danken aan zijn enorme talent. In dit eerste leerjaar heeft Ten Brinke zijn doelen goed voor ogen en neemt geheel in zijn eigen tempo deel aan de diverse wedstrijden om zodoende zoveel mogelijk ervaring op te doen.

Opmerkelijke situatie
Ondanks deze opmerkelijke situatie blijft de eigenaar van Bribus Keukens uit Dinxperlo er nuchter onder. "Dat ik in mijn eerste jaar in de sport al een van de titelkandidaten zou zijn, had ik nooit verwacht maar dit seizoen is voornamelijk een leerjaar voor mij. Het behalen van het kampioenschap zou fantastisch zijn maar is niet mijn hoofddoel’’, aldus Ten Brinke.

Spannende weken
"Het zijn voor mij spannende weken, zowel sportief als zakelijk. Met Bribus Keukens heb ik ambitieuze plannen en daar maken we nu weer een grote stap voorwaarts. De nieuwbouw van het kantoor en een noodzakelijke grote uitbreiding van de productieruimte voor onze keukens is afgerond en zal volgende week feestelijk worden geopend.’’

Hellendoorn Rally
Ten Brinke heeft in de sterk bezette Hellendoorn Rally een voortreffelijke prestatie geleverd en daarmee waardevolle punten te verdienen voor het kampioenschap. De Hellendoorn Rally is altijd het jaarlijkse hoogtepunt van het seizoen met deze keer maar liefst 11 WRC auto’s aan de start. Het tempo aan de kop van de wedstrijd onder leiding van Erik Wevers lag erg hoog zodat Ten Brinke lange tijd in een spannende strijd was verwikkeld met Dennis Kuipers voor de 3e plaats. Op de laatste klassementsproef viel Van Eldik nog terug maar Ten Brinke kon in tegenstelling tot Kuipers hiervan net niet profiteren en eindigde daarmee op een 4e plaats in het eindklassement.

Niet onderschat
De Nederland Rally rondom Putten en Barneveld lijkt met 4 verschillende proeven en een totale lengte van 110km een klein evenement maar wordt zeker niet onderschat door de equipe in de Focus WRC. Het zal een lastige wedstrijd worden met wederom een spannende strijd aan de kop van het veld. "Het zijn veel lange halen zodat het juist bepalen van de rempunten doorslaggevend zal zijn.’’ Zaterdag rond 12 uur vindt de start plaats op het serviceterrein op Industrieterrein Harselaar Oost aan de A1. Om daar ruim 6 uur later weer te finishen. In totaal moeten er 9 klassementsproeven worden verreden en komen de auto’s driemaal terug in Barneveld voor een snelle servicebeurt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet