Formule 3

Formule 3: Renger van der Zande bindt strijd aan op historische grond

renger_actiefoto_f3

Komend weekend brengt voor Renger van der Zande een nieuwe uitdaging. De deelnemers uit de DTM en de Formule 3 Euroseries strijken neer voor hun negende evenement van het jaar en dat doen ze op het circuit van Dijon Prenois in de Bourgogne. Dit circuit met zijn rijke historie is nieuw voor Renger. Hij is er op gericht de succesvolle opwaartse lijn met zijn team Motopark door te zetten.

Tekst en foto: PR

In elke klasse waar Renger van der Zande dit jaar instapt, haalt hij het podium. In de Britse Formule 3, in de Euroseries F3, maar ook in de nationale BRL-klasse en in de 24 uur van Oschersleben, zoals afgelopen weekend. Renger lijkt de flow te pakken te hebben, zoals veel topsporters dat noemen.

Rijke historie
Gaat hij dit weekend ook weer scoren op het circuit van Dijon? Het is een baan met een rijke historie. In de jaren ’70 streden er Peterson, Reggazoni en Andretti om de eer. In de jaren ’80 waren het Lauda, Prost en Keke Rosberg die de toon zetten. Ook won het Renault Formule 1-team er ooit zijn eerste wedstrijd met Jean Pierre Jabouille aan het stuur. En jarenlang deed het dienst als het decor van de Grand Prix van Zwitserland, bij gebrek aan een racebaan in het land van de horloges.

Aparte baan
De baan is apart, met een parabolische bocht middenin en met een hellingshoek van 11 procent. Renger, de uitdager van het Europese F3-veld, zal met zijn team weer op zoek moeten gaan naar een juiste aanpak. Zondag zullen we weten of het Motopark team met hun Nijmeegse Mercedes-rijder de champagne kan laten vloeien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet