Formula Ford

Formule Ford: Liroy Stuart terug op Zandvoort

liroy_stuart_2

Na een afwezigheid van een jaar keert Liroy Stuart komend weekend weer even terug op het circuit van Zandvoort. Tijdens de Formido Finaleraces zal de Bemmelse coureur nog één keer het Formule Ford-veld van het Dutch Power Pack komen versterken. Samen met zijn JTR-team komt Stuart daarvoor speciaal over vanuit Engeland waar hij dit seizoen het Brits Formule Ford kampioenschap heeft gereden.

Tekst en foto’s: PR

Bij zijn laatste optreden op Zandvoort tijdens de Finaleraces van vorig jaar wist Stuart zich nog tot vice-kampioen Formule Ford te laten kronen, achter winnaar Simon Knap. Vervolgens koos de 22-jarige Bemmelnaar ervoor om naar het meest competitieve Formule Ford-kampioenschap te verkassen, dat van Engeland. Hoewel Stuart met het oog op zijn sponsors als Tempo Team, Tango, Koni en Glasurit vaker in Nederland had willen rijden dit jaar, lieten de samenvallende Formule Ford-kalenders van beide landen dat niet toe. Tot dit weekend dus.

liroy_stuart_1

Erg benieuwd
Stuart kijkt nu dan ook erg uit naar de hernieuwde kennismaking met het Zandvoortse duinencircuit en het Nederlandse Formule Ford-veld. "Ik ben erg benieuwd om te zien hoe het peil ligt in Nederland dit jaar. Van mijzelf weet ik dat ik in Engeland flinke progressie heb geboekt dit seizoen. Ook mijn auto is momenteel beter dan hij ooit is geweest. We moeten dus komend weekend maar eens zien hoe zich dat nu allemaal tot elkaar verhoudt’’, aldus een zelfverzekerde Stuart.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet