Diversen

Div: Superclose finish in Zandvoort 500 Winter Endurance Kampioenschap

 close_fnish


De Zandvoort 500 duurde deze keer vier uur en een ronde. Na vier uur racen lag Erik Post op kop, een ronde later kwam de Zweedse Porsche van team Lohr / Morin als eerste over de finish. De marge: 0,03 seconde!
Naast deze poging om in het Guinness Book of Records te komen (spannendste finish ooit in een race langer dan vier uur) stond de Zandvoort 500 in het teken van een aantal flinke klappers.


Tekst: Roy van der Laan; Fotografie: Tim Bohme

 start

 start_crash


Maar liefst 58 equipes schreven zich in voor de traditionele Zandvoort 500, de openingsrace van het Winter Endurance Kampioenschap 2005-2006. Net als in voorgaande jaren zijn er weer vier klassen: boven 2.000 cc, tot 2.000 cc, Seat (voor de Seat Ibiza TDi) en BMW (voornamelijk BMW Compacts).

 nick_de_bruyn

Formule BMW Junior coureur Nick de Bruyn mocht instappen bij Marcos Racing van Cor Euser.

Het startveld bestond uit een bonte mengeling van onbekende helden, rijders die de redactie van AUTOSPORT.NL het hele seizoen op Circuit Park Zandvoort tegenkomt en een aantal coryfeeën.

 jan_heylen

Jan Heylen staat klaar voor de rijderswissel.

Tot die laatste categorie mogen we coureurs als Jan Heylen (kampioen in de Europese Mégane Trophy), Jan Lammers en Tom Coronel wel rekenen.

 lammers_actie

Jan Lammers in actie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet