Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Dutch Power Pack beleeft seizoensfinale tijdens Formido Finaleraces


pr_finaleraces_vooraf_2

Formido Swift Cup
Naast de aanwezigheid van Formido als hoofdsponsor van de Finaleraces, is de keten van deco-bouwmarkten ook actief in de Formido Swift Cup. In deze klasse, met gelijkwaardige Suzuki Swift Sport auto’s en jonge, veelal beginnende, coureurs, wordt het publiek elke race getrakteerd op een twaalf ronden durende show met vele inhaalacties. Pieter Schothorst heeft tijdens de Wijzonol Trophy het kampioenschap reeds naar zich toe weten te trekken. De strijd om het vice-kampioenschap is echter nog niet beslist, wat dus een fraai schouwspel op zal leveren.

Toerwagen Diesel Cup
Ook de Toerwagen Diesel Cup zal worden gesierd door een spannende seizoenfinale. Nadat Jeroen den Boer (Toyota Auris 2,2d) een indrukwekkende seizoensstart beleefde, is het nu vooral Marcel Nooren (BMW 120d) die de beste kaarten voor het kampioenschap heeft. Outsider in deze fraaie multi-merkenserie is Dennis de Groot die met zijn Volkswagen Golf V TDI derde staat in de stand en nog een theoretische kans op de titel maakt. In beide races op Circuit Park Zandvoort zullen alle equipes een pitstop moeten maken, waardoor een juiste strategie van cruciaal belang is om de titel te kunnen pakken.

Formule Ford
In de Formule Ford bleek Melroy Heemskerk dit seizoen oppermachtig. Met inmiddels tien overwinningen op zijn conto is hij niet meer door de andere deelnemers te achterhalen. De tweede plaats in het kampioenschap, op dit moment bezet door Jeroen Mul, is echter minder stabiel. Maar liefst acht coureurs maken nog kans om als tweede in de eindstand geklasseerd te worden. Met dit als gegeven kan het publiek zich opmaken voor twee ouderwets spectaculaire Formule Ford wedstrijden.

Benelux Racing League
Net als vorig jaar, maakt de Benelux Racing League onderdeel uit van het Formido raceprogramma. De sensationele silhouette-serie komt tweemaal in actie. Donald Molenaar reist als kampioenschapleider in de BRL-V6 af naar Circuit Park Zandvoort, maar voelt de hete adem van Donny Crevels in zijn nek. Sandor van Es, teamgenoot van Molenaar bij het Collé Rental & Sales-team, staat derde in de stand en zal tijdens de Formido Finaleraces zoveel mogelijk terrein op zijn twee voorgangers goed willen maken. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, met sterke rijders als Jacky van der Ende, Henry Zumbrink, Nelson van der Pol en Dick Freebird. In de BRL-Light is het Fanzonely-rijder Chris Maliepaard die op de titel lijkt af te stevenen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet