Diversen

Div: Dutch Power Pack beleeft seizoensfinale tijdens Formido Finaleraces

pr_finaleraces_vooraf_1

In het weekend van 10 en 11 oktober vinden op Circuit Park Zandvoort de Formido Finaleraces plaats. Het evenement staat al enkele jaren bekend om haar spectaculaire wedstrijden. In een groot aantal series wordt immers nog gestreden om de laatste punten, die bepalend zijn voor het kampioenschap.

Tekst: PR
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

Op beide dagen krijgt het publiek een fraai racemenu voorgeschoteld. Op zaterdag zullen de kwalificaties verreden worden, gevolgd door de eerste sprintrace van het Tango Dutch GT4 Championship, een wedstrijd van de Formule Ford en een endurancerace over 100 minuten van de Toerwagen Diesel Cup. Op zondag 11 oktober staan maar liefst tien races op het programma. Daarnaast zal Formido als hoofdsponsor van dit evenement zeer prominent aanwezig zijn en zorgen de drifters uit de NL Drift Series voor het nodige spektakel in de pauzes op beide dagen.

Tango Dutch GT4 Championship
In het Tango Dutch GT4 Championship lijkt Porsche-coureur Christiaan Frankenhout op weg om zich de eerste kampioen van het nieuwe GT-kampioenschap te mogen noemen. Hij heeft een voorsprong van vijftien punten op Bas Schothorst, die derde staat in het kampioenschap. Jeroen Bleekemolen staat weliswaar tweede, maar zal wegens verplichtingen in het buitenland niet rijden tijdens de Formido Finaleraces en is daardoor kansloos voor de titel.

Voor Frankenhout is het scoren van voldoende punten van groot belang. En deze missie lijkt lastiger dan gedacht, mede vanwege het grote aantal namen dat dit jaar reeds op het podium is geëindigd. Zo zullen Ricardo van der Ende en Duncan Huisman met hun Ekris-BMW M3 GT4 gebrand zijn op het herhalen van het succes van de Wijzonol Trophy en hebben Allard Kalff (Ford Mustang), Henry Zumbrink (Corvette), Sebastiaan Bleekemolen (BMW) en Jan Lammers (Ford Mustang) reeds laten zien dat zij serieus mee kunnen strijden om de prijzen. Overigens wordt voor de Formido Finaleraces het startveld uitgebreid met de komst van een Maserati GranTurismo MC, bestuurd door Nicky Pastorelli en Meindert van Buuren. Daarnaast is het Nederlandse merk Donkervoort vertegenwoordigd met drie exemplaren van de exotisch ogende D8GT.

Dunlop SportMaxx Clio Cup
De strijd om het kampioenschap binnen de Dunlop SportMaxx Clio Cup gaat dit jaar tussen Melvin de Groot en Sandra van der Sloot. Het verschil tussen beide coureurs is slechts zes punten in het voordeel van de snelle dame. Het weekend voorafgaand aan de Formido Finaleraces kwam de Clio Cup in actie op het circuit van Spa-Francorchamps, waar Sandra een van de races won. De beslissing om de titel valt tijdens de Formido Finaleraces.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet