Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Sandra van der Sloot zet piepkleine stapjes naar de titel (lang)


480_melvin_podium_5424

Geslaagde tactiek
Ondanks dat hij twee punten op Sandra verloor, was Melvin de Groot een tevreden man. “In de eerste twee ronden ging ik in de aanval, daarbij maakte ik vier plaatsen goed. Daarna heb ik mij niet meer in het gevecht om de kopposities gemengd. De race verliep volgens plan.”

480_michael_8426
Foto: Olga Bos

Dat laatste kon Michael Bleekemolen niet zeggen. “Ik liet mijn teamgenoot Melvin passeren. Vervolgens kon ik drie bochten niet op de juiste manier nemen, met als gevolg dat ik door zes auto’s werd gepasseerd.” Michael (“Ik kan nu niet meer zeggen dat ik een vijftiger ben”) werd uiteindelijk achtste. Maar zijn finest moment van het weekeinde moest nog komen.

480_hans_bos_070

Zege Hans Bos
Hans Bos was de snelste in de Olympia Cup. Hij bleef Wilbert van den Burg en Tim van Gog voor. “Dit is mijn eerste race op Spa-Francorchamps, ook de rollende start is nieuw voor mij.” Hans streed eerst met Wilbert, een duel dat hij won, en later met Michael Bleekemolen, een strijd die hij verloor. Maar dat laatste is niet iets om je voor te schamen.

480_burg_start_012

Wilbert van den Burg klaagde, net als de overige rijders, over een gebrek aan zicht. “Bij de start zag ik niks. Daarnaast had ik weinig grip, ik reed als op eieren.”
Tim van Gog had vlak na de start absoluut niet op een podiumplek gerekend. “Ik zat klem achter Reynier de Pundert. Hij reed heel langzaam, waardoor ik terugviel naar de laatste plek.” De Pundert had last van beslagen ramen en koos er daarom, verstandig, voor om het iets rustiger aan te doen.

480_gog_434

Omgekeerde wereld
Tim van Gog heeft dit seizoen al veel pech gehad, maar toch blijft hij razend enthousiast. “Ik baal ervan dat het seizoen alweer bijna voorbij is”, vertelde hij nadat de Clio’s weer in de trailers werden geduwd. Volgend jaar hoopt hij wederom in de Dunlop SportMaxx Clio Cup uit te komen. De bekende vraag is natuurlijk: krijgt hij het budget rond?

480_van_gog_8659
Foto: Olga Bos

Tim is, als altijd, positief. “Ik heb hele goede, trouwe sponsors die bovendien doen wat ze toezeggen. Het ziet er op dit moment redelijk goed uit voor volgend jaar.” Tim werd onlangs zelfs benaderd door een potentiële sponsor. “Dat is toch echt de omgekeerde wereld”, aldus de verbaasde Haarlemmer. “Als coureur ben je gewend om overal zelf achteraan te zitten. De persoon in kwestie had geregeld over mij gelezen en besloot om contact op te nemen.”

480_steenmetz_102

Kromme achteras
René Steenmetz kwam achter Dennis de Borst als vijfde Olympiër over de streep, hij verloor daarmee zijn leidende positie in de tussenstand. “Ik gleed uit op een witte streep. Eigen schuld”, aldus de titelkandidaat. “Ik klapte best wel hard in de bandenstapels.”
Zijn team constateerde dat de achteras een tikje krom was en zag kans om dat tijdig voor de start van de tweede race te herstellen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet