Clio Cup

Clio Cup: Sandra van der Sloot zet piepkleine stapjes naar de titel (lang)

480_sandra_melvin_534

Ze begon het raceweekeinde op Spa-Francorchamps met twee punten voorsprong op Melvin de Groot, na twee hectische races was dit gegroeid tot zes punten. Sandra van der Sloot begint komend weekeinde dus als favoriet aan de Finaleraces, maar ze weet ook dat elk misstapje tot een deceptie kan leiden.

480_spa_2050

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus


Na races op Circuit Park Zandvoort en TT Circuit Assen trok de Dunlop SportMaxx Clio Cup-karavaan voor de eerste en laatste keer dit seizoen naar het buitenland. En wat voor buitenland! Niks minder dan Spa-Francorchamps stond op het programma. Het veelbejubelde, maar ook o zo tricky circuit in de Belgische Ardennen. Wie hier wint, heeft laten zien dat hij of zij het racespelletje goed in de vingers heeft. Wie hier zijn of haar auto kort rijdt, doet dat met de schrale troost dat vele coureurs die ervaring al minimaal één keer mee hebben moeten maken.

480_frankenhout_207

Gastrijders
Christiaan Frankenhout was weer van de partij, net als tijdens Automaxx versus Dutch Power Pack op Circuit Park Zandvoort. Pierre-Yves Corthals kennen we nog uit 2003, toen hij aan de Nederlandse Clio Cup deelnam.

480_corthals_541

Hij stond op Spa-Francorchamps Robert van den Berg bij bij zijn poging om de aansluiting bij Sandra en Melvin in de tussenstand te vinden.
Pim van Riet, nog altijd regerend kampioen, reed een gastrace. Niet bij Equipe Verschuur, waar hij de titel won, maar bij zijn oude vrienden van Team Bleekemolen.

480_vanriet_185

Pim zag geen kans om zijn vertrouwde plek in het veld, voorin, terug te vinden. “Tijdens de kwalificaties werd mijn tijd enkele keren afgenomen. Verder kampte ik in de eerste race met een defecte hydraulische nokkenasversteller. Ook in de tweede tijdtraining, na de reparatie, kwam ik snelheid tekort. Nu heb ik een andere motor”, vertelde de Renault-veteraan na de eerste race. Hij moest genoegen nemen met de zesde (eerste wedstrijd) en tiende plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet