GT

FIA GT3: Danny van Dongen wint beker in FIA GT3 zonder te rijden

“Ik baalde gisteren echt”, aldus Danny van Dongen vanaf Paul Ricard. In zijn handen had hij een beker.

Tekst: Roy van der Laan

Dat vraagt om uitleg. Danny: “Mijn teamgenoot Phil Quaife startte in de eerste race met onze Ferrari 430 Scuderia. Kort na de start ging het regenen, waarna een groot aantal rijders op hun slicks van de baan gleden. Dat was meteen ook het einde van de race. Phil, die ook slachtoffer van de regen was, werd als derde geklasseerd. Na afloop kwam de organisatie ons onze bekers brengen.”De Ferrari van het team CRS Racing is ‘serieus kort’. “Phil klapte in de muur, vervolgens werd onze auto door een Corvette geraakt. De auto is echt plat”, aldus Danny. Gelukkig stapte Phil alleen met de schrik in zijn benen uit. Het logische gevolg was wel dat Phil en Danny de tweede race moesten missen.

Geen ABS
Danny’s kilometers bleven beperkt tot de tweede kwalificatie. Die liep niet geheel naar wens voor de Zandvoortse coureur. “Het ABS werkte niet”, verklaarde Danny zijn zeventiende startplek. CRS Racing toonde zich ook na het desastreus verlopen weekeinde tevreden over Van Dongen. Onze landgenoot verschijnt ook tijdens de FIA GT3-finale, 24 en 25 oktober op Zolder, aan de start met de Ferrari. “Ik kijk daar echt naar uit”, aldus Danny. “Phil en ik vormen een goed koppel.” Daarnaast kent Danny het Belgische circuit als zijn broekzak, met name vanuit zijn Belcar-periode bij Eurotech Racing.

GT2
Danny is niet helemaal voor de kat z’n staart naar Paul Ricard afgereisd. “CRS Racing heeft ook een team in FIA GT2. Vandaag ga ik met hun Ferrari 430 GT2 testen. Morgen ga ik kilometers maken met de zusterauto van ons team in FIA GT3, die normaal wordt bestuurd door Chris Goodwin en Klaas Hummel.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet