NASCAR

NASCAR: Tony Stewart boekt vierde seizoenszege in Kansas.Chevrolet wint merkentitel.

Coureur/teameigenaar Tony Stewart die vorige week in de puntenstand in de “Chase naar de Cup” op Dover behoorlijk wat punten liet liggen compenseerde dit verlies met een overwinning op Kansas afgelopen zondag.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR, Autostock, Toyota Motorsports USA

tony_stewart_kansas_2
Vierde seizoenszege voor rijder/teameigenaar Tony Stewart in Kansas.

Tony Stewart maakt juiste bandenkeuze in Kansas
In de slotfase van de wedstrijd gokte Stewart met zijn banden en die gok pakte goed uit. In overleg met zijn crewchief Darian Grubb besloot Stewart op het einde van de wedstrijd slechts twee banden te verwisselen. Een gok die goed uitpakte. Stewart won zijn vierde wedstrijd dit seizoen en blijft kanshebber voor de titel. Jeff Gordon eindigde als tweede. “Maar die werd wel erg groot in mijn achteruitkijkspiegels” verklaarde Stewart na afloop. Greg Biffle, die met zijn Ford Fusion eigenlijk de toon had gezet eindigde uiteindelijk als derde.

Hendrick Motorsports onder vuur
Voor Mark Martin en Jimmie Johnson was het eigenlijk een teleurstellend weekend. Zij eindigden resp. als zevende en negende. Technische keuring op Dover na de wedstrijd leverde nogal wat vraagtekens op. Volgens NASCAR waren de beide auto’s van Hendrick Motorsports op bepaalde punten net op het randje van. Ze werden dan ook niet afgekeurd. Wel kreeg HMS een waarschuwing. Gisteren na de wedstrijd op Kansas werden de bolides van Hendrick Motorsports direct in beslag genomen en zullen in het NASCAR Research and Development Centre de komende dagen aan nadere inspectie onderworpen worden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet