Diversen

Div: Charles Zwolsman genomineerd voor Greg Moore Legacy Award

Charles Zwolsman is voor zijn prestaties in het Toyota Formule Atalntic kampioenschap, naast Champcar veteraan Jimmy Vasser, Newman Haas coureur Oriol Servia en Formule Atlantic concurrent Andrew Ranger genomineerd voor de Greg Moore Legacy Award, die op 6 November zal worden uitgereikt.

 Greg Moore
De legendarische Greg Moore

Greg Moore Legacy Award
De Greg Moore Legacy Award wordt sinds 2000 jaarlijks toegekend aan coureur die dezelfde spirit en toewijding tentoon spreidt als de legendarische Moore in zijn veel te korte carriere. In het verleden werd de Greg Moore Award onder meer toegekend aan tweevoudig Indy winnaar Helio Castroneves, tweevoudig Champcarkampioen Sebastien Bourdais, Patrick Carpentier, Dario Franchitti en Ryan Hunter Reay.De ballotage geschiedt door Gerald Forsythe, Champcar vice president Tony Cotman, Toyota Atlantic managing director Vicki O'Connor,Champcar journalisten, alsmede de fans die eveneens hun stem uitbrachten. "Dit is een zeer bijzondere Award en alle vier genomineerden mogen er enorm trots op zijn, dat zij geselecteerd zijn" aldus Champcar President Steve Johnson.

Zoals bekend kwam de legendarische Greg Moore tijdens de laatste Champcarwedstrijd in 1999 op de Califonia Motor Speedway in zijn Forsythe Reynard op 24 jarige leeftijd om het leven. Saillant detail is dat de Nooramerikaanse media vooral de laatste tijd een parallel met James Dean begint te trekken.

tekst Willem J. Staat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet