Benelux Racing League

ELF BRL Light: 5 november BRL Light introductie-testdag

Op 5 november organiseert de ELF BRL Light op Circuit Park Zandvoort een introductie-testdag voor serieus geïnteresseerde, potentiële deelnemers met een racelicentie.

Tekst: PR

Rijden in de nationale Koningsklasse, snelle rondetijden, achterwielaandrijving, een auto met uitstraling, Gezelligheid (met een hoofdletter) en dat alles voor een relatief bescheiden budget. Zie hier een korte samenvatting van de ELF BRL Light. Denk jij, als licentiehouder, al langer serieus over deelname aan de ELF BRL Light en wil je kennismaken met de klasse? Meld je dan aan voor de introductie-testdag op Circuit Park Zandvoort. Stuur hiertoe een e-mail naar Joop Claessens, joop@aanpak-bv.nl.

Goed seizoen

De ELF BRL Light heeft een goed seizoen achter de rug. De klasse besloot tot samenwerking met de ELF BRL-V6, daarmee ontstond een klasse die tot de absolute publiekslieveling is uitgegroeid. De races waren spannend; de beide kampioenschappen werden pas tijdens de Finaleraces beslist. Het afgelopen jaar kreeg de klasse al een moderne 2,3 liter Ford Racing Duratec met 240 pk in het vooronder. In de komende wintermaanden wordt er hard gewerkt aan de vervaardiging van een nieuwe kunststof carrosserie. Deze nieuwe body wordt gebaseerd op de Ford Focus WTCC, waarmee bezoekers aan de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort al konden kennismaken. De ELF BRL Light, gesteund door Ford Nederland, heeft straks een volledige en professionele Ford-uitstraling.
De ELF BRL Light wil volgend jaar uitgroeien naar circa 18 auto’s, zodat het totale BRL-veld ruim 40 auto’s telt. Geïnteresseerden kunnen een nieuwe auto (laten) bouwen, een andere en goedkopere mogelijkheid is de aanpassing van een bestaande auto. De organisatie van de ELF BRL Light kan potentiële deelnemers op dit gebied bijstaan en adviseren.

Kijk voor nadere informatie op www.brllight.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet