IndyCar

IRL: Geslaagde comeback Vitor Meira

De 32-jarige Braziliaan Vitor Meira die tijdens de Indy 500 zwaar crashte maakte gisteren op de Indianapolis Motor Speedway tijdens een Firestone testsessie zijn comeback. De Braziliaan had nog niets van zijn snelheid verloren.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s IMS


comeback_meira
Vitor Meira was weer bloedsnel op de Speedway.

Geslaagde comeback Vitor Meira
Vitor Meira was gisterochtend al vroeg op de Indianapolis Motor Speedway aanwezig en brandde van verlangen om weer in te stappen.l Na enkele opwarmrondjes was de Braziliaan weer bloedsnel. Vitor Meira: “Tijdens het middelste gedeelte van de eerste run wist ik dat alles weer als vanouds was. Ik wilde er zeker van zijn dat de auto ook goed lag. Tijdens mijn tweede run ging ik direct “flat out”. Teambaas A.J. Foyt die tijdens zijn lange carrière heel wat keren in de lappenmaand gelegen had was behoorlijk onder de indruk A.J. Foyt: “Ik weet nog wel dat ik altijd heel snel weer terug was maar velen hadden niet meer de snelheid als voorheen. Dit was dan ook de reden voor onze aanwezigheid. Ik wilde hem wat rondjes laten rijden. Soms zeg je dat je het kunt terwijl het helemaal niet kan. Ik was ervan overtuigd dat Vitor terug zou komen omdat hij hard aan zijn herstel gewerkt heeft” Vooral het feit dat de Braziliaan niet kon racen omdat zijn lichaam nog niet voldoende hersteld was zat hem de afgelopen maanden behoorlijk dwars. Fysiek had hij namelijk wel het gevoel dat het kon……..

helio_castroneves_ims_f_test
Helio Castroneves in het testchassis van Team Penske. In de wintermaanden gaat
de Braziliaan wederom de dansvloer op.

Aërodynamisch pakket
Ook testte Meira samen met Tomas Scheckter en Marco Andretti het nieuwe aerodynamische IRL pakket voor het seizoen 2010. Penske-corueur Helio Castroneves die gisteren voor Team Penske op de Speedway testte, komt komende winter weer op de dansvloer in het programma “Design a Dance” In 2007 won Castroneves het programma “Dancing with the Stars” met Juliannne Hough. Het leverde de drievoudige Indiy-winnaar meer bekendheid op dan zijn zeges op de Brickyard.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet