Formule 1

Formule 1: Alonso officieel naar Ferrari, Barrichello in beeld bij Williams

alonso_champagne

Wat iedereen al tijden weet, is vandaag officieel bekend gemaakt: Fernando Alonso zal vanaf volgend seizoen de raceoverall van Ferrari gaan dragen. De tweevoudig wereldkampioen heeft een deal getekend voor drie seizoenen. De Spanjaard kan rekenen op een jaarinkomen van 20 à 25 miljoen euro. Je hebt slechter betaalde banen.


Tekst: Marc Kok

Raikkonen
Omdat Felipe Massa in 2010 bij Ferrari blijft, is er geen plaats meer voor Kimi Raikkonen. De Finse oud-wereldkampioen is flink in beeld om naar McLaren te verkassen. Daar zal Heikki Kovalainen dan pas op de plaats moeten maken.

Vacature Renault
Als Fernando Alonso verdwijnt bij Renault, is ook daar weer een plekje vrij. De Franse renstal wil graag Robert Kubica inlijven.

barrichello

Stoelenruil
Ook Rubens Barrichello is naar verluid dicht bij een verhuizing, en wel naar Williams. De nummer twee van de huidige WK-stand zou dan de ervaren teamleider kunnen worden van het grote Duitse talent Nico Hülkenberg. Laatstgenoemde zal waarschijnlijk de tweede rijder worden bij Williams. Barrichello, de meest ervaren F1-rijders in de historie van de sport, is een mooie leermeester voor ‘De Hulk’, zo redeneert Williams.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet