Supercar Challenge

DSC: Wie kronen zich tot kampioenen van de Dutch Supercar Challenge?

start_dsc_spa

De maand oktober staat voor de deur en dat betekent voor de meeste deelnemers van de Dutch Supercar Challenge meer zenuwen bij de races dan normaal. Traditiegetrouw vindt in deze maand namelijk de ontknoping van het grootste GT- en toerwagenkampioenschap van Nederland plaats.

Tekst en foto's: PR

Met nog twee raceweekenden voor de boeg, op Spa Francorchamps en op het TT-circuit van Assen, is het kampioenschap in nog geen enkele divisie van de DSC beslist. Gaat daar komend weekend, wanneer de Dutch Supercar Challenge neerstrijkt op Spa Francorchamps, verandering in komen?

short

In de GT-divisie van de Dutch Supercar Challenge strijden de grote kanonnen tegen elkaar. Moslers, Ferrari’s, Porsches, Vipers, Corvettes, allemaal exclusieve sportwagens die rijden in deze divisie van de DSC. Het kampioenschap lijkt een tweestrijd te worden tussen twee oudgedienden. Martin Short en Cor Euser zijn namelijk het gehele seizoen extreem aan elkaar gewaagd met hun zeer snelle bolides, een Mosler MT900 en een Marcos LM600. Het verschil tussen de twee coureurs bedraagt na acht race-evenementen slechts één punt wat de competitiviteit tussen beide coureurs nog maar eens onderstreept. Gevaarlijke outsiders voor de titel zijn het duo Robert de Graaff en Philippe Ribbens. Doordat de ETEC-Viper aan het begin van het seizoen nog niet raceklaar was moesten zij uitwijken naar een minder competitieve Audi R8 waardoor zij de eerste races veel achterstand in het kampioenschap opliepen. De laatste evenementen presteert het duo echter weer als vanouds waardoor hun achterstand op de koplopers slechts twintig punten bedraagt. Wel is het duo nog op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Behalen ze die op Spa?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet