Formule 1

Formule 1: Nicky Pastorelli eerste Nederlander in Formule 1 2006

We kunnen in ieder geval iedere vrijdag genieten van een Nederlander in de Formule 1 volgend seizoen. Gisteren maakte het Jordan/ Midland Formule 1 team bekend dat de Nederlander Nicky Pastorelli aankomend seizoen de vrijdagtests op zich zal nemen. Daarmee wordt het geduld van de jonge Nicky beloond. Dit jaar was hij welliswaar testrijder voor Jordan, maar kwam hij amper in actie. Desalniettemin reed hij in geen enkele andere raceklasse en zat hij dus een geheel seizoen bijna niet in een racewagen. Volgend seizoen mag hij echter vol aan de bak doordat hij bij alle races op de vrijdag aanwezig zal zijn.

Door Pieter de Boer

Nicky Pastorelli: Ik ben bij dat Midland mij deze kans voor 2006 heeft gegeven. Afgelopen seizoen heb ik gemerkt dat ik mij thuis voel bij het team en ik ben dan ook blij dat ik ook volgend seizoen met hen kan blijven werken. Het is voor mij een duidelijk teken dat ze tevreden zijn over het werk dat ik afgelopen jaar gedaan heb. Ik kijk erg uit naar 2006 en ik zal alles geven voor het team.

Overigens zal Pastorelli ook deze winter al testen. Zijn eerste tests staan direct bij de start van de wintertesten al gepland. Wie er naast hem zullen gaan rijden is nog niet bekend. Algemeen aangenomen wordt dat Tacuma Sato zoiezo een stoeltje zal bemachtigen en ook Albers lijkt in een kansrijke positie om te racen voor Jordan in 2006.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet