Supercar Challenge

DSC: Saker Sportscars krijgt in 2010 eigen cup in Dutch Supercar Challenge

saker

Saker Sportscars is trots te kunnen melden dat in 2010 een Saker Cup opgezet gaat worden binnen de Dutch Supercar Challenge. De coureurs kunnen meestrijden voor de winst in de Supersport 2 en het Saker Sportscar Cup klassement. Uiteraard krijgt de klasse een eigen podium. Met deze samenwerking gaat een wens van Saker Sportscars in vervulling.


Tekst en foto's: DSC

De Saker heeft het afgelopen jaar bewezen altijd voorin mee te strijden en goed mee te kunnen komen in de Supersport 2 met de coureurs Bob Herber en Milko Tas. In de tussenstand van het klassement gaan de beide coureurs met nog twee wedstrijden te gaan zelfs aan de leiding. In 2010 zullen ze echter veel concurrentie krijgen. Maar liefst 10 teams hebben inmiddels aangegeven deel te willen nemen aan de Saker Cup. Gedurende de winter zal dit aantal alleen maar toenemen.

Er bestaat veel interesse in de Saker sportscar vanuit de huidige rijders uit de Dutch Supercar Challenge. Daarnaast zijn er van de huidige rijders in de Saker Sportscar Challenge (rijdend binnen het DNRT) een aantal die graag willen blijven racen in hun Saker, in een ambiance die de Dutch Supercar Challenge kan bieden.

sakergt2

De Saker is een mooie verschijning op het circuit en mede door de huidige betrouwbaarheid en de enorm lage running costs is de Saker sportscar een groot succes. Niet alleen van de kant van de rijders is er veel interesse, maar ook teams hebben laten weten graag auto’s te runnen voor de DSC. Naast onder meer Saker Racing BV, Braxracing en Bas Koeten Racing is bijvoorbeeld ook Cor Euser van plan om Saker Sportscars te gaan prepareren voor klanten. Saker Sportscars biedt nieuwe teams de mogelijkheid aan om een tweedaagse cursus te volgen om de wagen technisch te leren kennen en goed voorbereid aan de start te verschijnen.

tasherber


Saker Sportscars is een Nederlandse fabrikant en dat heeft zo zijn voordelen. Zo is de knowhow direct binnen handbereik. Daarnaast staat Saker Sportscars voor duidelijkheid en transparantie in de kosten en een zeer ruime onderdelenvoorraad. Alle onderdelen zijn direct op voorraad leverbaar en tegen een zeer concurrerende prijs. De aanschafprijs van een Saker ligt op €44.950,= excl BTW voor een Saker Sprint en €46.950,= excl. BTW voor de dichte versie, de Saker GT. In de cup zullen beide modellen deel kunnen nemen. De prestaties van beide modellen zijn gelijk. Voor het succes van de cup is het van groot belang dat alle wagens gelijk zijn. Saker Sportscars zal in samenwerking met de DSC een strak reglement samenstellen om dit te waarborgen.

Voor geïnteresseerde coureurs en/of teams is er de mogelijkheid voor een rondleiding op de fabriek in Etten Leur. Tevens is er de mogelijkheid om de Saker te komen testen. Meld je aan via info@sakersportscars.com
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet