NASCAR

NASCAR: Jimmie Johnson wint "The Monster Mile" Joey Logano ongedeerd na zevenvoudige koprol (+ film)

Regerend kampioen Jimmie Johnson gaf met zijn zege op de “Monster Mile” een waarschuwing af dat hij ook dit jaar voor een vierde achtereenvolgende titel gaat. De wedstrijd moest na een zware crash van de JGR Toyota van Joey Logano met ruim 23 minuten onderbroken worden. Logano bleef gelukkig ongedeerd.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR, Toyota Motorsports USA, Autostock

johnson_dover_2
Jimmie Johnson gaf op de"Monster Mile"" naar eigen zeggen alvast een waarschuwingsschot
 af voor de komende weken

Jimmie Johnson wil vierde NASCAR titel
Het scenario herhaalt zich. Ook vorig jaar september bevond Jimmie Johsnson in dezelfde situatie. Na een laatste zege in september was hij nog maar tien punten verwijderd van de leider in de “Chase naar de Cup.”Vanaf pole reed de regerend kampioen maar liefst 271 ronden op kop met zijn Hendrick Motorsports Chevrolet. “Ik hoop dat dit de boodschap is dat mensen ongerust beginnen te worden” onderbouwde Johnson zijn aspiraties voor een vierde NASCAR titel. Jimmie Johnson: “Ik werd met een goed gevoel wakker en wist dat ik na 3-4 ronden een goed gebalanceerde auto had waarmee ik op een solide manier kon finishen. Het team bracht na de laatste trainingssessie op zaterdag nog wat veranderingen aan en er zat voldoende snelheid in. Juist hetgeen dat ik nodig had. Alleen vanwege de strategie viel ik soms iets terug.”

Teamgenoot Mark Martin eindigde als tweede en behoudt de leiding in de “Chase naar de Cup”. Na een herstart verloor Martin telkens terrein maar maakte de verloren bodem snel goed. Mark Martin: “Onze auto was goed bij de “long runs” maar was slecht bij de herstarts. Zelfs bij de “long runs” waren we niet altijd even snel maar aan het einde waren we waar we moesten zijn.” We waren competitief genoeg. Ik kan u ook zien waarom Johnson zoveel succes heeft. Op het circuit werkt hij harder dan iedereen.” Het verschil tussen beide HMS-teamgenoten bedroeg op de finish slechts 1.970 seconden.

kenseth_dover_2
Eindelijk weer eens een goed resultaat voor Matt Kenseth met de Ford Fusion.

Matt Kenseth eindigde met zijn Ford als derde en behaalde na de tweede race in Fontana, die hij won, zijn tweede beste seizoensresultaat. Juan Pablo Montoya eindigde als vierde, maar steeg in de “Chase naar de Cup” één plek en staat nu derde in de titelstrijd. De Ganassi Chevrolet van Montoya kwam na de herstarts gewoon iets te kort om aanspraak te maken op een Top 3 klassering.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet