Clio Cup

DNRT: Rivalen uit Clio Cup vormen equipe tijdens Winter kampioenschap“Na een seizoen lang tegen elkaar gestreden te hebben, vormen we in de winter één team dat 100 procent voor de overwinning in het algemeen klassement gaat,” liet Sanders optekenen. “Het is echter toch even iets anders dan we dit jaar gewend waren. Waar we in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup deelnamen aan sprintraces van 12 ronden, zullen we tijdens het WEK meer dan vier uur scherp moeten blijven. Vooral de ‘Final 6’ zal een uitputtingslag worden, waarbij we ieder twee uur achter het stuur zullen zitten.”

Equipe Koster/Koster/Sanders zal tijdens de vijfde editie van de Nederlandse lange-afstand-competitie uitkomen in de ‘1600cc tot 2000cc’-klasse, met de Renault Clio Sport, waarmee de heren in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup diverse successen wisten te behalen.

“De Renault Clio is een zeer geschikte auto om ons in de strijd om het kampioenschap te kunnen mengen,” legt Marc Koster uit. “Hoe meer equipes deelnemen aan de klasse, hoe meer punten je toebedeeld krijgt. Doordat de Renault Clio in het verleden prima resultaten haalde in de goed bezette ‘tot 2000cc’-klasse, deden de equipes het ook goed in het algemeen klassement.

“We hoeven niet te twijfelen aan elkaars rijkwaliteiten, want we behaalden dit seizoen alle drie prima resultaten in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup, onder diverse omstandigheden. De verdeling van kwalificatie en race zal niet veel uitmaken, de rondetijden zullen onderling niet ver uit elkaar liggen, dus wellicht zullen we iedere race een andere verdeling hebben.”

Het WEK wordt verreden over vijf wedstrijden (4 races op Zandvoort, 1 race op Oschersleben, Duitsland), dat met haar verplichte pitstops en rijderswissels garant staat voor spektakel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet