IndyCar

IRL: Danica Patrick verlengt contract met AGR Racing

Danica Patrick heeft haar contract met Andretti Green Racing met drie jaar verlengd. De Indycar fans en de IRL-organisatie kunnen voorlopig opgelucht adem halen. Maar de stap naar NASCAR lijkt er in de toekomst toch aan te komen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Honda Racing

danica_contractDanica Patrick verlengt contract met drie jaar bij AGR
Tijdens het laatste IRL weekend van het seizoen in Homestead op 11 oktober a.s. zal Danica Patrick officieel haar handtekening zetten onder een driejarig AGR-contract. De IRL-organisatie haalt voorlopig in ieder geval opgelucht adem. Jeff Belskus, de opvolger van Tony George: “Zij is natuurlijk fantastisch voor ons kampioenschap en vormt een vast bestanddeel hiervan. Ik ga niet zeggen dat het absoluut noodzakelijk is om haar in het kampioenschap te hebben maar wel dat ik mijn voorkeur uitspreek om haar erbij te hebben. Ik kan begrijpen dat zij alle aanbiedingen in overweging heeft genomen. Ik hoop dat zij altijd een Indycar rijdster blijft, ook wanneer zij het ergens anders gaat proberen. Zij heeft gezegd dat zij haar hele leven al het winnen van de Indy 500 als doel heeft.”

Het contract met AGR-Racing laat Patrick echter toe om ook aan de ARCA, NASCAR Nationwide en Camping World Truck Series deel te nemen.

Danica Patrick: “NASCAR interesseert mij en dat is niets bijzonders want ik begrijp ook niet waar de mensen zich druk over maken. Tony Stewart kende ik natuurlijk al heel lang en heeft op mijn vele vragen enorm goede adviezen gegeven. Bij mijn bezoek aan zijn werkplaats heb ik hem ook gefeliciteerd met zijn successen als rijder/teameigenaar.”

Stewart heeft voorlopig geen plannen om Patrick in te zetten. Wel bestaat de mogelijkheid dat zij voor het team van Hendrick Motorsports en JR Motorsports in de Nationwide Series gaat uitkomen. Recentelijk verlengde Patrick haar contract met GoDaddy.com dat zowel sponsor van beide teams is. Insiders sluiten niet uit dat zij Mark Martin over drie jaar in de No 5 Chevrolet bij Hendrick Motrosports eventueel kan vervangen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet