DNRT

DNRT: Rudy van Buren wint Westfield Cup tijdens State of Art GP Classic

480_westfield_060

Aanvankelijk zou de 5de wedstrijd van de TopGear Westfield Cup op het circuit van Assen worden verreden, een wijziging in de kalender bracht de Westfield Cup rijders wederom naar Zandvoort. Een aantal vaste rijders moest deze wedstrijd vanwege vakantie missen, maar het merendeel was wel naar het Zandvoortse circuit gekomen.

Tekst en foto’s: PR

Dit weekend stonden er twee nieuwe namen op de startlijst, gastrijder Huub Vermeulen en de enige dame in het veld Lotte Cortie.

480_westfield_040

Vrije training
Huub Vermeulen reed direct goed mee in de vrije training. De DNRT-organisator reed een 4de tijd voor leeftijdgenoot Peter Brouwer, waarmee beiden een duidelijke boodschap achterlieten dat er rekening gehouden moest worden met de oude garde. Daniël Sandifort, Francois Claeijs en Jan Peter Dankaart sloten hier achteraan. Uiteindelijk reed een 9-tal rijders een tijd onder de 2 minuten grens.
Sven Andries reed de derde tijd, achter Hans Wellink die een persoonlijk baanrecord wist te rijden. Rudy van Buren pakte als gastrijder de snelste tijd in een baanrecord van 1.57.183.

Kwalificatie
Na de snelste tijd in de vrije training reed Rudy van Buren in deze officiële kwalificatie wederom de snelste tijd. Sven Andries zat hier direct achter, de verrassing in de top 3 was echter Daniël Sandifort met een uitstekende tijd van 1.58. Hans Wellink moest genoegen nemen met P4 direct voor Huub Vermeulen en Francois Claeijs gevolgd door Rik Nilsson die vlak voor deze kwalificatie sessie op het circuit was aangekomen en zijn eerste meters dat weekend reed. Kirtan Nandkoemarsing, Jan Peter Dankaart en Peter Brouwer maakten de top 10 compleet. Deze hele top 10 reed onder de 2 minuten grens.

Er werd opvallend snel gereden dit weekeinde waarbij in het middenveld meerdere persoonlijke records sneuvelden. Co de Vet reed in de 2.0 min. Ruud de Jong reed 2 sec. sneller dan normaliter terwijl Peter-Jan Weijters ook zijn persoonlijk record verbeterde met 2 sec. Marcel Schoonhoven had er zin in met een tijd net boven de 2.0 min. Het veld schuift zich steeds dichter in elkaar, de rondetijden zijn ook in de achterhoede steeds meer aan elkaar gewaagd.

Na deze kwalificatie deed de TC zijn werk, van een 5-tal auto’s uit de achterhoede werden de ECU’s omgewisseld met de top 5 uit van de kwalificatie uitslag teneinde de onderlinge gelijkheid te waarborgen. Eveneens werden de camberafstellingen en wagenhoogtes gecontroleerd, waarbij alle auto’s conform het reglement waren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet