Diversen

Div: Tim Coronel sluit seizoen SEAT Leon Eurocup af met dubbel podium

480_seat_tim_imola_1

Tim Coronel heeft afgelopen weekend het seizoen in de SEAT Leon Eurocup op passende wijze afgesloten. Op het Italiaanse circuit van Imola reed Coronel tot twee maal toe naar een felbevochten derde plaats en wist zijn eerste seizoen in de Eurocup als vierde af te sluiten. Het eerste seizoen van Coronel in de SEAT Leon Eurocup was er een met pieken en dalen waarin hij liet zien dat hij op Europees niveau nog steeds zijn mannetje staat, maar waar ook het nodige portie pech om de hoek kwam kijken. Toch kijkt Coronel met een goed gevoel terug naar zijn debuut met de SEAT Leon en zeker naar de afgelopen races in Imola.

Tekst en foto's: PR

Race 1
Tim Coronel kwalificeerde zich voor de eerste race als derde en miste op twee tiende de pole position wat aangeeft hoe competitief het veld in de Leon Eurocup is. Na een kleine aanpassing aan de set-up van de SEAT Leon ging Tim vol goede moed de race in, maar kwam al snel in het gedrang wat hem een zevende plaats en wat onbalans in de auto opleverde. Toch wist Coronel de strijd aan te gaan en vocht zich langzaam maar zeker verder naar voren in het veld. Na een mooi gevecht met Eion Murray kwam Coronel als derde over de finish en pakte zo zijn derde podiumplaats van het seizoen.

Race 2
De tweede race was bijna een kopie van de eerste. Wederom kon Tim niet profiteren van zijn goede startpositie en kwam hij vast te zitten in het drukke verkeer. Ook kwam Coronel Eion Murray weer tegen en er ontstond wederom een fel maar fair gevecht. Murray is geen onbekende van de snelste man van Nederland, want ook in 2003 vochten de twee, samen met de Italiaan Campari, fraaie gevechten uit in de Europese Alfa 147 Challenge. Dat jaar wist Coronel de titel in de wacht te slepen en ook in Imola moest Murray zijn meerdere erkennen in de Nederlander. Het gevecht duurde bijna de gehele race totdat Murray een foutje maakte, zijn SEAT beschadigde en uitviel. Coronel reed daarna vrij gemakkelijk naar zijn tweede podium van het weekend en sloot zo het seizoen waardig af.

480_seat_tim_imola_2

Tim Coronel was na afloop van de race razend enthousiast en kijkt hij terug op een mooi seizoen:
“ Dit was een raceweekend zoals een raceweekend hoort te zijn. Twee podiumplaatsen en fantastische gevechten met Murray echt super! Mijn eerste seizoen in de SEAT Leon Eurocup is me goed bevallen. Het was fantastisch om de weekenden samen met Tom door te brengen en deze klasse is echt super professioneel. Geen politieke spelletjes, maar gewoon racen dat ligt me wel. Ik ben als vierde geëindigd in het kampioenschap op twee punten van de derde plaats, maar daar ben ik dit weekend niet echt mee bezig geweest. Als je het achteraf bekijkt is het jammer van de races in Brno en Brandshatch. Had ik daar de pech niet gehad dan had ik zeker mee kunnen doen voor het kampioenschap, maar ik heb mijn best gedaan en meer zat er gewoon niet in.”

Op de vraag wat de plannen zijn voor volgend seizoen was Coronel verre van duidelijk. “ De plannen voor volgend seizoen zien we later wel. Ik ga me eerst concentreren op Le Dakar 2010. Het is de bedoeling dat ik de komende editie in Argentinië weer aan de start sta en daarna zien we wel weer verder, maar ik heb nog zeker unfinished business liggen in Europa.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet